Re: vnik nároku na nemocenkou, mateřskou
Nárok na nemocenskou Vám vznikne klidně i v případě, že onemocníte první den nástupu do práce. S PPM je to trochu jiné - ke dni nástupu na PPM se zkoumá, jestli ve dvou letech, předcházejících tomuto dni, bylo aspoň 270 pojištěných dnů. Pokud nebylo, nárok na PPM není.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
29. 6. 2012 15:28
Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu....
Na začátku 6/2012 mi skončila RD, moje pracovní místo zaniklo, takže jsem šla na ÚP. S manželem bychom chtěli další dítě, tak by mne zajímalo, jak bych na to byla finančně? Pokud budu i nadále na UP, tak je mi jasný, že nedostanu nic nikde a od porodu nastoupím na 4-letou variantu RD. Tato varianta je bohužel pro mne nepřijatelná, máme velikou hypoteku na dům a finančně bychom to nezvládli.
Podle mého si tedy muím nejprve najít nové pracovní místo, ale i tak si myslím, že mi hned po nástupu nevznikne nárok na případnou nemocenskou (první těhotenství bylo rizikové) a následně mateřskou... Jak tp tedy prosím je? Děkuji, Alena