Dohoda o ukončení poměru a mateřská

• (neregistrovaný)

30. 6. 2012 8:43

Dobrý den,
    moc prosím o radu. Převzala jsem účetnictví firmy a jsem celkem ztracená ohledně případu jedné mateřské (zatím s tímto nemám ani zkušenosti).
    Zaměstnankyně byla na nemocenské 1.1.2011-12.1.2011. 14.1.2011 podepsala dohodu o ukončení pracovního poměru. K 15.1. tady ale mám Žádost o peněžitou pomoc v mateřství. Znamená to, že firma zaměstnankyni měla a má vést nadále jako na mateřské dovolené a následně rodičovské, i když byl pracovní poměr ukončen dohodou? Jen ji pravděpodobně za trvání mateřské nevznikne nárok na dovolenou, když už fakticky zaměstnancem firmy není?
    Moc děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 6. 2012 10:07

xJ (neregistrovaný)

Re: Dohoda o ukončení poměru a mateřská
      ne, pracovní poměr skončil dnem sjednaným v dohodě, tedy pravděpodobně 14.1.2011 (pokud je toto datum schodné jak pro den podepsání dohody, tak pro den skončení PP), to, že jí vznikl nárok na PPM v ochranné době po skončení pracovního poměru jenom znamená, že jí zaměstnavatel vyplnil přílohu k žádosti o PPM a zaslal na OSSZ, nic víc z toho nevyplývá

• 30. 6. 2012 10:30

MíšaF (neregistrovaný)

mrkněte se do výplaty za leden 2011 jestli jí byla proplacena zbylá nevyčerpaná dovolená a do složek, jestli jste jí zaslali ELDP a potvrzení o příjmu.... mě se zdá divné, že skončila dohodou a hned následující měla mateřskou.. takto to maminy většinou nedělají, nemají proč skončit, když vědí, že zam-tel ji musí držet místo po celou dobu mateřské a rodičovské dovolené... ještě bych se akorát podívala jestli je shodný její podpis na PS a na dohodě... to víte, v dnešní době se může přihodit kdeco.....

• 30. 6. 2012 12:16

marjez (neregistrovaný)

Moc Vám oběma děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).