Prosím zkušené mzdovky

• (neregistrovaný)

1. 7. 2012 8:49

Dobrý den, prosím o info ohledně výpočtu průměru na dovolenou. Mám stanovenou 8-i hodinovou prac.dobu. Dobrovolně se občas přihlásím na noční, kde je mi ale počítáno jen 7,75 hod. Takže za celý měsíc potom nemám splněný fond PD. Místo třeba 160 h mám jen 158,75. Při výpočtu průměru na dovolenou je ale použita skutečná hrubá mzda za 158,75 hod, ale děleno 160 h. Zdá se mi to nespravedlivý. Řešení vidím v tom, že si snad budu muset vždycky tu hodinku nadělat. Ta hodinka co mi občas chybí se nijak na pásce neřeší. Děkuji za odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 7. 2012 9:33

Líba (neregistrovaný)

Re: prosím zkušené mzdovky
      Zdá se mi nepravděpodobné, že by mzdová počítala průměr ručně. Počítala jste si to ze správného období? Dovolená v květnu se platí průměrem z prvního čtvrtletí.

• 2. 7. 2012 21:32

Linda73 (neregistrovaný)

Za I.čtvrtletí mám mzdu jen za měsíc březen, kdy jsem nastoupila do zaměstnání. Neměla jsem žádnou dovolenou.

Podle mého:
      Hrubá mzda 8350 Kč (nic moc, že?? :-D)
      Odpracováno 19 dní (150,75 hod)
      Průměr 55,39 Kč

Podle výpl.pásky: Hrubá mzda 8350 Kč / 152 hod tj. 19 dní x 8 hod
      průměr 54,93
      Tímto průměrem mám placené svátky duben-květen.

Rozdíl v částkách není zase tak velký, ale jestli je to špatně vypočítaný, tak proč se neozvat.

• 3. 7. 2012 8:14

Líba (neregistrovaný)

Pokud jste v I.Q neodpracovala ani 21 dnů, tak se použije průměr pravděpodobný. Není nikde přesně stanoveno, jak ho má mzdová vypočítat. Asi má u vás v programu nastavenou osmihodinovou pracovní dobu a nevšimla si, že jste odpracovala méně. Nebo nedostala přesné podklady.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).