Ostatní závazky POHODA

• (neregistrovaný)

1. 7. 2012 18:29

prosím o pomoc

Měsíčně vyplácím zaměstnanci mzdu. Od června jsme pak dohodnuti splácet jedinému zaměstnanci (majiteli firmy) půjčku, kterou má mezi sebou a firmou. Jde mi o to - ráda bych to vyplácela jako jednu sumu - ve výpisu - nicméně až to budu zaúčtovávat dle bank. výpisu, v ostatních závazcích mám vygenerovanou měsíční mzdu a nevím, jak tam dostat tu splátku. Jestli lze do položek účetního případu přidat položku mzdu a splátku, a nebo to vůbec nejde. Potřebovala bych to mít ve výpise jako celek, ale v účetnictví to neumím. Prosím, poradíte mi??

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 7. 2012 19:01

alen1 (neregistrovaný)

Re: ostatní závazky POHODA
      To si budete naprosto zbytečně komlikovat.
      Není přeci problém vytvořit v ostatních závazcích pravidelný závazek splatný ve stejném termínu jako mzda s předkontací BEZxxx
      kde xxx je příslušné číslo účtu, který se pak použije při úhradě - splátce.

• 1. 7. 2012 22:49

v.e.n.d.y.

Už jsem Vám totéž, co radí paní alen1 psala o něco níže, zkomplikujete si mzdy, účet 331 a pak se v tom budete motat. ....

• 2. 7. 2012 9:02

Olive (neregistrovaný)

určitě máte pravdu. Bohužel nejsem účetní a manželovi jenom pomáhám a docházím na konzultace k účetní, která mi povětšinou vše nastaví, ukáže a poradí a já pak dělám dle ní. Toto je novinka a bohužel ona má dlouhodobější dovolenou. Takže máte pravdu, ale moc ji nerozumím. Vím, docela blbé, když to dělám - ale začínám se s tím seznamovat a prostě bych potřebovala mít na výpise jednu sumu, což není problém, ale i nadále nevím, jak se to pak udělá při zápisu z bank. výpisu. Omlouvám se, za neustále opakování a děkuji moc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).