Re: okamžité zrušení prac.poměru §52g
zkuste infolinku 840888233, poradí vám hned, nebo se vám ozve právník(zdarma)
>Dobrý den, nedávno jsem nastoupila do pracovní
>neschopnosti a pár dní na to jsem obdržela dopis, že mi byl
>zrušen prac.poměr s §52g za méně závažné porušování
>prac. kázně. začátkem roku jsem podepisovala prodloužení
>prac.smlouvy na 6měsíců a během této doby jsem se
>dopustila pozdního příchodu, který jsem si ovšem
>nadpracovala ale i tak byla upozorněna za hrubé porušení prac.
>kázně. může mi zaměstnavatel dát takto výpověď i když
>jsem v prac.neschopnosti? Mohu se nějak bránit proti
>tomuto §? nepovažuji totiž pozdní a omluvený příchod
>který byl nadpracován jako hrubé porušení prac.kázně.
>děkuji
Re: okamžité zrušení prac.poměru §52g
Výpověď pro soustavné méně závažné porušování povinností (nikoliv pracovní kázně) v době nemoci možná není, soustavnost je dána nejméně 3 skutky přibližně stejné intenzity. Nicméně o neplatnosti rozvázání PP rozhoduje soud, takže pokud nepodáte žalobu a soud vám nevyhoví, PP skončí i tak. Porušení povinnosti kvalifikuje příslušným stupněm zaměstnavatel, váš názor není rozhodující. Pozdní příchod je porušení zákonné povinnosti, zda je omluven, záleží na zaměstnavateli, stejně tak i to, zda zameškanou dobu umožní napracovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
2. 7. 2012 12:06
Dobrý den, nedávno jsem nastoupila do pracovní neschopnosti a pár dní na to jsem obdržela dopis, že mi byl zrušen prac.poměr s §52g za méně závažné porušování prac. kázně. začátkem roku jsem podepisovala prodloužení prac.smlouvy na 6měsíců a během této doby jsem se dopustila pozdního příchodu, který jsem si ovšem nadpracovala ale i tak byla upozorněna za hrubé porušení prac. kázně. může mi zaměstnavatel dát takto výpověď i když jsem v prac.neschopnosti? Mohu se nějak bránit proti tomuto §? nepovažuji totiž pozdní a omluvený příchod který byl nadpracován jako hrubé porušení prac.kázně. děkuji