Odvody na ossz a ZP

• (neregistrovaný)

2. 7. 2012 12:27

Dobrý den,
    můžete mi poradit s vyplněním odvodů na ossz a zp? Mám jednoho zaměstnance, jehož hrubá mzda činí 8000 Kč. Od 22.5. nastoupil na neschopenku a nevím, kolik mám za tento měsíc a měsíc následující, kdy vyplácím nemocenskou já odvést. Můžete mi poradit? Neschopnost stále trvá a bude trvat.
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 7. 2012 12:30

jasná (neregistrovaný)

Re: odvody na ossz a ZP
      Pokud pobírá nemocenskou od OSSZ, tak z této žádné odvody nejsou, vy nebudete nic odvádět, pouze pošlete nulové přehledy.

• 2. 7. 2012 12:39

Líba (neregistrovaný)

Martina asi myslí doplatek ZP do minima za květen. Vyšlo mi 28,- Kč, ale nemusí to být pravda, protože může mít nějaké příplatky nebo náhrady mzdy, takže pokud neznáme hrubou mzdu do 21.5., tak jenom hádáme. Z náhrady mzdy za nemoc žádné odvody nejsou.

• 2. 7. 2012 23:01

inzinyrka (neregistrovaný)

Ohledně odvodu OSSZ: z hrubé mzdy jediného zaměstnance za květen spočítáte 6,5% a zaokrouhlíte na celé Kč nahoru, pak spočítáte 25 % a opět zaokrouhlíte na Kč nahoru. Obě zaokrouhlené částky sečtete a uvedete na přehled o výši pojistného stejně, jako to děláte dosud. Jenom ten vyměřovací základ (hrubá mzda) bude za květen nižší, protože z-nec neodpracoval celý měsíc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).