Re: Ukončení zahr. cesty a vyúčtování
Ano, je to chybně, pracovní cestu jste měla přerušit ve chvíli, kdy zaměstnanec nastoupil svoji dovolenou nebo volno, tedy v 9.00 hod. Podle dohody se zaměstnancem a vnitřních směrnic pak budete posuzovat cestu zpět po ukončení jeho dovolené nebo volna.Ve chvíli nástupu na cestu zpět už se zase počítá pracovní cesta, za kterou mu případně náleží stravné a kapesné.
Re: Ukončení zahr. cesty a vyúčtování
Dobrý den, děkuji za rychlou reakci :-) Zaměstnanec si cesťák ještě nevyzvedl, tak ho opravím. Nevím, zda by nebylo ale nejlepší ho celý předělat a soukromou "dovolenou" za pátek až neděli v něm neuvádět a napsat, že dojel s ostatními v pátek večer dom :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
3. 7. 2012 7:32
Dobrý den, řeším ještě jeden problém týkající se vyúčtování cest. příkazu.
5 zaměstnanců jelo služebně do Chorvatska. 4 z nich jeli služebním autem a jeden vlastním autem (na vlastní náklady). Z Chorvatska se 4 zaměstnanci vraceli v pátek dopoledne, zatímco ten jeden (co byl vl.autem zůstal na vlastní náklady v Chorvatsku až do neděle.
Od ostatních mám doloženo, že po snídani (cca v 9,00 hod.) odjeli směr ČR. Příjezd do ČR v 17,45 (na hranici). A v tuto chvíli si myslím, že jsem udělala chybu, neboť tomuto zaměstnanci jsem do stravného započetla fiktivní dobu, příjezdu do ČR (přiložila jsem tam kopii příjezdu jiného zaměstnance).
Nevím, zda mu služební cesta neskončila již v 9,00 (kdy ostatní odjeli směr ČR a on zůstal v Chorvatsku). Tj. že v pátek měl nárok na nižší stravné (v zahr. méně jak 12 hodin) :-(
Děkuji za jakoukoliv reakci.