Použité zboží

• (neregistrovaný)

4. 7. 2012 13:08

Dodávám vytříděný second hand maloobchodním prodejnám, který třídím a a balím. K TOMU MAJÍ K DISPOZICI MŮJ VÝPIS Z OR I ŘÁDNÉ FAKTURY, kde jsou uvedeny kg zboží, cena........
    Živnostenský odbor teď chce po mých odběratelích, že musím dávat k dispozici i údaje z občanky, protože oni bojují proti proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorismu dle Zákona č. 253/2008 Sb. a kontrolují § 31 odst. 4 až 7 zákona č. 455/1991 Sb.,o živnostenském podnikání (živnostenský zákon).

Podle mne se nejedná se v pravém slova smyslu o prodej použitého zboží ( mám registrován: velkoobchod-maloobchod ) a zastavárenskou činnost, ale o běžné obchodní zboží obchodní společnosti, byť již mohlo být ve své podstatě v minulosti použité !!!!
    Zkoušel jsem že vysvětlit, že § 31 odst. 4 až 7 zákona č. 455/1991 Sb.,o živnostenském podnikání (živnostenský zákon) má na mysli něco jiného, ale ŽU trvá na svém a nejraději by měl, abych dával na potkání každému odběrateli nejlépe kopii mé občanky, nebo alespoň veškeré údaje.

Podnikatel má na každé zboží od nás řádný daňový doklad a dosud se nám nestalo, že by námi dodávané zboží bylo posuzováno jinými úřady jako zástavárenská činnost, či zprostředkování jeho nákupu ....... apod. Je proti tomuto nesmyslnému postupu ŽU nějaká obrana ? Už to po mě chtějí 4 prodejny a mě se to moc nelíbí, protože údaje jsou snadno zneužitelné.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).