Přenesení daň.povinnosti -účtuji poprvé

• (neregistrovaný)

4. 7. 2012 16:17

prosím o radu, nevím jak zaúčtovat §92a, ještě jsem to neúčtovala, pohoda mě to nechce brát. Dívala jsem zpětně do diskuzí, zkoušela jsem to dle rad, ale nějak mi to nejde.
    K úhradě 30900,-
    FAP 518/321 30900,-
    DPH 343/... 6180,-

INT ..../343 6180,-

Co mám dělat potom s přebytkem při přenášení při hrazení bankou potřebuji, aby bylo jen 30900,-, tím, že zaúčtuji DPH se mi suma zvedne na 37080,-. Při úhradě mi zas budou přebývat peníze na likvidaci, kam je odúčtovat.

Děkuji za rady

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 7. 2012 16:28

MH (neregistrovaný)

Re: Přenesení daň.povinnosti -účtuji pop
      Pohoda to má v ID přímo přednastavené - 349. Hlavně ve fakturách musíte mít nastavené správné členění pro DPH na doměření.

• 4. 7. 2012 16:46

jaca (neregistrovaný)

Tak jsem to zkusila, ještě jsem se mrkla na přiznání DPH přeneslo se to na řádek 43, řádek 10 je prázdný a v chybách o zaúčtovíní DPH mi to hlásí chybu, doklad ze špatným zaúčtováním SD.

• 4. 7. 2012 19:55

Agatha (neregistrovaný)

do faktur zaúčtujete s příznakem PN - nezahrnovat do přiznání (částku uvést do řádku s nulovou sazbou) - poté přes volbu Záznam-vyměření DPH udělat vyměření - sazba, do členění DPH dáte PDpdp a UDpdp (myslím, že se to jmenuje tak) - pokud členění nenabízí, je potřeba ho povolit v seznamu členění DPH. Zaúčtuje se do interních dokladů 343/349 a 349/343 a padne do řádků dle členění DPH (PDpdp, UDpdp).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).