Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
4. 7. 2012 21:11
Moc prosím o radu. Jsem zaměstnaná na HPP, dceři byly právě 3 roky a já pobírám rodičovský příspěvek do 4 let věku dítěte. Ve 3 letech dcery končí rodičovská dovolená a protože nemám hlídání ani MŠ, tak mi zaměstnavatel vyšel vstříc tím, že mi umožní nastoupit 1 rok neplaceného volna do 4 let věku mé dcery. Samozřejmě ale chce, aby se mnou neměl žádné výdaje. Já jsem v žádosti o neplacené volno navrhla "neplacené volno bez zdravotního pojištění" (s tím, že ZP za mě bude platit do 4 let stát). Zaměstnavatel mi řekl, že je tam omezení, že nesmím být zaměstnaná na HPP, ale prý jen na "částečný úvazek", když za mě stát bude platit ZP. Já o tomto nevím, prosím poraďte, jestli má zaměstnavatel pravdu či ne. Moc děkuji za odpověď.