Re: návštěva lékaře
proč byste musela čas strávený u lékaře nadělávat - zvláště, když Vás na tuto prohlídku posílá zam-tel
máte nárok na placené volno v délce, která je nezbytně nutná (ne jenom 2 hod., jak píšete)
NV 590/2006Sb.
2. Pracovnělékařská prohlídka, vyšetření nebo očkování související s výkonem práce
Pracovní volno na nezbytně nutnou dobu se poskytne zaměstnanci, který se podrobil pracovnělékařské prohlídce, vyšetření nebo očkování souvisejícím s výkonem práce v rozsahu stanoveném zvláštními právními předpisy nebo rozhodnutím příslušného orgánu ochrany veřejného zdraví.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
8. 7. 2012 9:35
Dobrý den, prosím o radu. Měla bych jít v rámci vstupní prohlídky k "ušnímu" lékaři. Bylo mi řečeno, že nesmím přijít po práci, jelikož bych byla nějak ovlivněna hlukem v práci. Moje PD je od 6 hod a jeho ordinační doba je od 7.30 (neobjednává - jak se přijde, tak se jde na řadu). Zaměstnavatel proplácí v místě bydliště pouze 2 hodiny náhrady. Už jen čekáním, než lékař začne ordinovat, mi uteče 1,5 hod. Jít do práce na 6 hod a pak odejít k lékaři taky nejde kvůli tomu "ovlivnění". Připadá mi nespravedlivé, že bych si musela čas strávený u lékaře nad 2 hodiny nadělávat, když prohlídku mám nařízenou zaměstnavatelem. Jasně, lékař mi může potvrdit příchod a odchod (sice už vidím, jak přijdu do čekárny a budu chtít potvrdit příchod), ale ta 1,5 hod než začne ordinovat. Co s ní? Díky