Výpověď pro nadbytečnost, odstupné + 2

• (neregistrovaný)

9. 7. 2012 12:34

Dobrý den, prosím o upřesnění. Po skončení RD na mě v práci čeká výpověď pro nadbytečnost. Na co mám nárok? Pracovala jsem několik let, takže předpokládám 3-násobek průměrné předpokládané mzdy a jak se řeší 2 měsíční výpovědní lhůta? Když zaměstnavatel moje pracovní místo obsadil jiným pracovníkem a pro mne tam není práce dle smlouvy, tak mohu dostat proplaceny 2 platy? Takže bych dostala v podstatě 5-násobek platu a tím by to vše skončilo?
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 7. 2012 13:00

xy5

Re: Výpověď pro nadbytečnost, odstupné +
      Zam-tel Vás ve výpovědní lhůtě jistě rád zaměstná. Protože proč by měl platit 2 měsíce průměrem a Vy byla doma? I kdybyste měla sedět nebo spolupracovat s tím, kdo nyní dělá "Vaši" práci. Nebo se můžete dohodnout na uk. PP k určitému dni.
      Trvejte na důvodu uk. PP, tj. nadbytečnost - kvůli odstupnému, tj. 3 měs. a také kvůli evidenci na ÚP - podle důvodu skončení pak náleží výše podpory.

• 9. 7. 2012 13:02

Katka2 (neregistrovaný)

Re: Výpověď pro nadbytečnost, odstupné +
      Výpovědní lhůta se dá řešit různě, záleží jestli jste schopni se domluvit nebo ne. Můžete skončit dohodou bez odstupného, dohodou s odstupným, výpovědí s odstupným (potom ty 2 měsíce chodíte do práce nebo nechodíte, variant je dost)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).