Dočasná PN a pracovní neschopnost

• (neregistrovaný)

10. 7. 2012 18:37

Dobrý den,

prosím o radu či §. Jsem v dočasné pracovní neschopnosti od 18.6 dosud. Zaměstnavateli jsem poslal průkaz trvání DPN k 8.7.2012 (tedy k 21 dni DPN), je nutné odevzdat zvlášť průkaz trvání DPN k 30.6.2012 pro výplatu náhrady mzdy, nebo stačí ten k 8.7.2012?Dále pokračuji v pracovní neschopnosti. Kde prosím najdu, jak často jsem povinnen zaměstnavateli oznamovat délku moji PN (mimo zaslání průkazu trvání vždy k 30. toho měsíce, pro výplatu nemocenských dávek.)
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 7. 2012 19:54

inzinyrka (neregistrovaný)

Re: Dočasná PN a pracovní neschopnost
      Podle mě stačí průkaz o trvání DPN (tzv. lístek na peníze) k 8.7., je to doklad pro z-tele, na který může vyplatit náhradu mzdy. Jinak byste měl z-teli aspoň rámcově říci po každé kontrole u lékaře, jestli budete marodit dál nebo jestli Vás např. za týden doktor uschopní. Je to slušné vůži z-teli, aby věděl, kdy s Vámi bude moci počítat a případně ukončit nějaký "režim zastupování". Lístky na peníze vždy ke konci měsíce odevzdáváte z-teli.

• 11. 7. 2012 6:14

jasná (neregistrovaný)

Re: Dočasná PN a pracovní neschopnost
      Osobně bych po vás vyžadovala lístek na peníze k 30.6. a to z důvodu - pokud mi dáte lístek na peníze k 8.7., tak už mám výplaty hotové a je mi llístek na peníze na nic. Výplaty začínám zpracovávat od prvního dne v měsíci a musím vědět zda nemoc pokračuje nebo ne. Výplatní termín máme 10. Poslení 2 dny před výplatním termínem již mám výplaty spočítané, už dělám sestavy a generuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).