Re: §92a - výroba a montáž skříň, dvojlů
Zdravím
vaše paní účetní má pravdu. Pokud dodáte zboží ( zásoby - výrobek) s montáží plátci DPH - platí reverse charge.
Vystavíte přesně tu samou fakturu s mínusem - dobropis. Odešlete odběrateli a poté vystavíte fakturu s přenesením DP. A s DPH se podává SH. ( souhrné hlášení na FÚ)
bude se Vás týkat režim PDP, pokud se jednalo o vestavěnou šatní skříň.... dvojlůžku do režimu PDP nespadá...
Dobrý den, nebyla to vestavná skříň, ale normální skříň pro oděvy zaměstnanců, dvojlůžko rovněž nebylo vestavné, oba výrobky jsou tedy "volně ložené" ... takže mám s DPH dobře?
Tento režím se tedy vztahuje pouze na vestavěné věci? Kde to prosím zjistím?
Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
10. 7. 2012 22:05
Dobrý den,
mám živnost jako truhlář a vyfakturoval jsem firmě (plátci DPH) výrobu a montáž šatní skříně a patrového dvojlůžka dne 5.6.2012 standardně ZD + 20% DPH. Nyní jsem předal doklady na DPH účetní a ta tvrdí, že faktura měla být jen v ZD + uvedení sazby daně a poznámka o přenesení daňové povinnosti.
Pokud má pravdu, tak vystavit opravný daňový doklad, ale jak tento bude vypadat a s jakým datem? Bude na něm jen mínusem daň a datum asi DUZP 29.6., vystavení dnešní, aby mi to spadlo ještě do červnového DPH?
Prosím má pravdu? Myslel jsem, že do toho přenesení daňové povinnosti spadají jen čistě služby, ale já jsem nábytek vyrobil a montáž je jen drobnou součástí ceny.
Díky.