Re: Nárok na PPM při souběhu ID, OSVČ a
Před nástupem na PPM musíte mít v posledních dvou letech 270 pojištěných dnů. Předpokládám, že jako OSVČ si nemocenské pojištění neplatíte, takže se jedná o to, jestli vám to ze zaměstnání. PPM by pravděpodobně byla hodně nízká, takže by vám současně byl vyplácen na dorovnání rodičovský příspěvek. Jestli máte možnost nastoupit do jiného zaměstnání, počítala by se vám PPM z posledního pracovního poměru.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
10. 7. 2012 22:56
Dobrý den,
chtěla bych Vás požádat o radu. Jsem těhotná a potřebovala bych vědět jestli budu mít nárok na PPM nebo budu muset nastoupit rovnou na rodičovský příspěvek.
Jsem částečný invalidní důchodce (důchod mám 5tis.), dále jsem zaměstnaná na částečný úvazek (zde mám příjem 5tis. čistého) a dále jsem OSVČ a příjem mám cca 10tis. Bude se mi prosím něco z toho počítat na PPM? Budu na ně mít nárok? Dále mám nyní možnost nastoupit do jiné firmy jako překladatelka a měla bych tak další příjem z hlavního pracovního poměru, pomůže mi to v nároku na PPM?
Děkuji moc za odpověď.
Tereza B.