Daň z převodu nemovitostí

• (neregistrovaný)

11. 7. 2012 7:54

Dobrý den, chci se zeptat dali mi na fu dva formuláře a tak nějak nevím proč? Prodávám dům s pozemkem a zahradou a jsem jeden prodávající tak snad stačí vyplnit jen jednou + příloha nebo ne? Daň platí prodavající tak je to dohodnuto i ve smlouvě.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 7. 2012 8:15

kikadika (neregistrovaný)

Re: daň z převodu nemovitostí
      Máte-li tak dohodnuto, prodávající se zavazuje učinit k předmětu koupě ve prospěch Kupujícího přiznání k dani z převodu nemovitostí u příslušného správce daně, doložit jej ověřeným opisem kupní smlouvy, na níž je vyznačena doložka o povolení vkladu a znaleckým posudkem o ceně nemovitostí a řádně uhradit jím vyměřenou daň. Za tímto účelem musí kupující doložit znalecký posudek na ocenění předmětu koupě. A pozor, možná Vám dali přílohu číslo 1.Jste-li jeden prodávající, vyplníte jednou a kopii si necháte. Možná proto Vám dali dva tiskopisy.kikadika

• 11. 7. 2012 9:03

Katka2 (neregistrovaný)

Zajímavý názor. Nemusíte mít nic dohodnuto. Podle zákona platí prodávající. Znalecký posudek si musí opatřit prodávající, kupujícímu do toho nic není. Přiznání podává každý prodávající zvlášť (tedy i manželé napůl), počet příloh je podle počtu kupujících. Přílohy nemají čísla, ale písmenka. Jinak dobrý. Možná vám dali dvě, kdybyste to pokazil. Nebo pro manželku.

• 11. 7. 2012 14:20

kikadika (neregistrovaný)

Já se omlouvám za překlep, samozřejmě posudek zajišťuje prodávají, od ceny se počítá daň z převodu, a tu běžně platí prodávající.Cena je pak z té ceny, která je vyšší.kikadika

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).