Doklady z restaurací

• (neregistrovaný)

11. 7. 2012 9:33

Dobrý den,

když mi šéfové odevzdávají doklady, tak mi nosí účty z McDonalda a různých restaurací, běžný nákup v Tescu (např. Listerine).

Jak to mám proúčtovat a jestli vůbec.

U těch restaurací bych to dala na 513, ale jsou tam účty např. za bagety nebo jenom kafe a hlavně je to každý den a několikrát za den.

Já prostě nevím co s tím. Můžete mi s tím prosím pomoct?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 7. 2012 10:05

DM (neregistrovaný)

Re: Doklady z restaurací
      Asi ještě aspoň uve´dte obrat ... a šéfová je majitelka -jednatelka ... ?

• 11. 7. 2012 11:28

Mandy (neregistrovaný)

Ono je to trochu složitější. jsme s.r.o., jeden z nich který mi dodává účty je jednatel ale ostatní jsou vlastně zaměstnanci, kteří ještě nejsou zaměstnanci, protože jsou z Koree a zatím ještě nemají ani povolení k pobytu ani nic podobného, to se jim teprve bude vyřizovat.

• 20. 7. 2012 1:29

P.C. (neregistrovaný)

Proč ne, když to firma chce platit ze zdaněného zisku? Ještě je potřeba se podívat, jestli to nebude muset dodanit i zaměstnanec daní z příjmu... Osvobozeny od DPR jsou nápoje na pracovišti a bezplatné stravování poskytnuté na pracovišti. Pokud někdo vyrazí ven, může to být pracovní cesta nebo může využít stravenky atd.

Na webu je spousta podobných dotazů, třeba: http://radimesi.cz/viewtopic.php?f=13&t=2805&sid=9c64af03304baaf3a18e38d7f2ee9abc

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).