Řádná dovolená po mateřské

• (neregistrovaný)

11. 7. 2012 22:08

Dobrý den,
    zvažuji kdy nastoupit na mateřskou dovolenou. Musím tak udělat v rozmezí 13. - 27. 8. (6-8 týdnů před porodem). Mateřská mi takto bude končit někdy v březnu a tím se stane, že "neodpracuju" v roce 2013 60 pracovních dnů a tím mi bude krácena řádná dovolená za rok 2013. Zvažuji že pokud bych nastoupila na MD až 27.8., tak mi v březnu bude zbývat "odpracovat" ještě asi dva týdny. Vzhledem k tomu, že mi ještě zbývá dovolená za rok 2012, tak pokud bych na konci MD v březnu navázala dovolenou z roku 2012, tím bych dosáhla "60 dnů" a dostala bych dalších 5 týdnů dovolené z roku 2013. Pokud totiž těch 60 dnů nedosáhnu, tak mám obavy, že mi bude dovolená krácena takovým způsobem, že mi v podstatě nic nezbude.
    Mohli byste mi prosím říci, zda si to vykládám správně, zda lze čerpání řádné dovolené z roku 2012 započítat do těch 60 "pracovních" dnů. Jak přesně by to vyšlo časově (kdy mi skončí MD a kolik dnů dovolené z roku 2012 bych si musela schovat, abych těch 60 dnů dosáhla). Případně jakým způsobem se krátí dovolená, pokud by se mi nepodařilo v roce 2013 těch 60 dnů dosáhnout.
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).