Re: Zahraniční cesta-stravné
Tak jsem se nějak dopočítala, prosím tedy o kontrolu
1den ČR 9,30-7,30=2hod stravné 0Kč
Rakousko 24,00-9,30 = 14,30 stravné 30EUR
2den Rakousko 0,00-10,30=10,30 stravné 15EUR, krátím za snídani o 70% takže dostne 4,5EUR
ČR 10,30-13,30=3 stravné 0Kč
Stravné potřebuji vyplatit v Kč, nemáme EUR pokladnu. Použiji kurz ČNB v den počátku služebky?Děkuji moc
Re: Zahraniční cesta-stravné
záleží na tom, kdy překročil hranice, nikoliv kdy dojel do cíle, odtud se potom počítá stravné. Na tuzemské stravné mu nárok nevznikne, pokud zahraniční cesta trvá 1 až 12 hod., tak 1/3 základní sazby, což ještě pokrátíte o snídani. kurz v den nástupu na SC, myslím ale, že by měl být vnitřní předpis, že vyplácíte v Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 7. 2012 9:56
Prosím o pomoc,četla jsem ZP, ale moc moudrá nejsem. Zaměstnanec byl na služební cestě v Rakousku. Odjel z firmy 6.6 v 7,30 na místo služební cesty dorazil v 10,00. Měl fitmou zajištěné ubytování se snídaní.Vrátil se druhý den tedy 7.6. do firmy v 13,30 /odjezd ze služební cesty 10,00/. Ve firmě máme stravné v CŘ v nejmenší výši dle ZP. Služebky máme jen v ČR, tato byla vyjímka. Jak mám proplatit stravné? Čtu § 170 a nerozumím tomu. Děkuji moc za pomoc.