Náležitosti daňového dokladu

• (neregistrovaný)

12. 7. 2012 10:05

Prosím o informaci, zda je v nějakém zákoně, vyhlášce ... uvedeno, jak má přesně vypadat daňový doklad k záloze a konečný doklad. Množí se nám případy, kdy firmy zašlou zálohovou fakturu, my zaplatíme převodem a následně přijde faktura - daňový doklad, kde je v textu uvedeno zboží, ks. částka a konečná částka. Pouze někde na hlavičce v kolonce platba je uvedeno - zaplaceno zálohou. V textu není zálohová faktura odečtena, takže faktura má konečnou částku stejnou, jako jsme zaplatili. Spíše to vypadá jako daňový doklad k záloze. Po tel. dotazu na firmu mi bylo sděleno, že toto je konečný doklad a jiný už nedostaneme a že to tak dělají běžně. Bohužel, toto se nám stalo i u jiných firem. Podle mého názoru by na konečné faktuře měla být záloha odečtena, abychom viděli, kolik nám schází doplatit.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 7. 2012 10:39

Janca00 (neregistrovaný)

Re: Náležitosti daňového dokladu
      Úplně Vám rozumím - také se mi to stalo, ale jelikož toho mám teď trošku více na zálohách, tak jsem zapomněla na to, že je to již zaplaceno a neodečetla jsem to - samozřejmě jsem tedy zaplatila jednu věc 2x, takže pak postup, jak to dostat z nich zpět ty peníze byly na dlouho, ale co už, že? Oni totiž někdy dají pouze žlutý lísteček: nezplatit, již uhrazeno! No ale když se lísteček ztratí po cestě, tak buď si to musíte pamatovat nebo nevím co jiného... Bohužel to tak je...

• 12. 7. 2012 11:53

Amaja (neregistrovaný)

Re: Náležitosti daňového dokladu
      Dobrý den, odkazuji v rychlosti na náležitosti daňového dokladu zveřejněné na MFCR
      http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/xsl/dc2_dane_18051.html.

Jsem toho názoru, že pokud není v daňovém dokladu odkaz na původní daňový doklad, jedná se o daňový doklad k zálohové faktuře a očekávala bych ještě vyúčtování. Pravdou je, že se případy, o nichž píšete, množí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).