Re: Poraďte prosím publikaci
Děkuji, to je vážně dost peněz! :-) Potřebovala bych aspoň základní orientaci kdy se uplatní a kdy ne dph při vývozu a dovozu, za jakých podmínek je osvobozeno, abych úplně netápala až nastoupím.
Re: Poraďte prosím publikaci
já se učila z této publikace:
http://books.google.cz/books?id=nLkWKXnR7skC&pg=PA9&lpg=PA9&dq=dovoz+v%C3%BDvoz+a+intrakomu&source=bl&ots=YzIfrcYal3&sig=xV44pHs76Z7DNDk5DjTdMghlk9E&hl=cs&sa=X&ei=1Nb-T-edAerj4QT57-nsBg&ved=0CFAQ6AEwAA#v=onepage&q&f=false
název: DPH u intrakomunitárních dodávek a dovozu a vývozu zboží – 2. vydání (Benda, Tomíček)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 7. 2012 10:58
Zdravím,
potřebuji se přes léto naučit zákon o dph, zejména pasáže jak postupovat při vývozu do EU a dovozu z EU i mimo EU. Budu pracovat ve výrobní společnosti, která vyváží do EU i mimo a i nakupuje. Budu zpracovávat i hlášení Intrastatu a Souhrnná hlášení a přiznání k dph.
Mám daňové zákony ale z toho se mi to velmi špatně učí, potřebovala bych i praktické příklady. Nalezla jsem DPH 2012 od Grady a od Anagu, kterou byste doporučili. A o Intrastatu jsem nalezla jen jednu od pánů Galočíka a Paikerta ale z roku 2008, nevím zda je to stále platné ale nic novějšího jsem nenalezla.
Prosím z Vaší praxe jaké byste mi doporučili knihy?
Mockrát děkuji.