Re: Převod dovolené z roku 2011 do 2013-
Není-li čerpání dovolené určeno (zaměstnavatelem) nejpozději do 30. června následujícího kalendářního roku, má podle ust. § 218 odst. 3 zákoníku práce právo určit čerpání dovolené rovněž zaměstnanec. Čerpání dovolené je zaměstnanec povinen písemně oznámit zaměstnavateli alespoň 14 dnů předem, pokud se nedohodne se zaměstnavatelem na jiné době oznámení.
Re: Převod dovolené z roku 2011 do 2013-
§218 zák.práce:(2) Nemůže-li být dovolená vyčerpána podle odstavce 1, je zaměstnavatel povinen určit ji zaměstnanci tak, aby byla vyčerpána nejpozději do konce následujícího kalendářního roku, není-li v odstavci 4 stanoveno jinak. Dle tohoto odstavece se nemůže převádět do r.2013 a musí se do konce r.2012 vybrat jinak propadne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 7. 2012 15:32
V současné době mám z roku 2011 ještě 17 dní řádné (ne dodatkové) dovolené. Zaměstnavatel mi ji nechce, jestliže ji do konce roku 2012 nevyčerpu, převést do roku 2012. Je to správně? Může se dovolená z roku 2011 do roku 2013 převést? Nebyl jsem dlouhodobě nemocný, abych neměl možnost čerpat, jen nějak nemám důvod ji čerpat. Děkuji za odpovědi.