Re: Noční práce
Denní směny nejsou problém, mám jen 4,5hod. úvazek, do práce jsem jako student nastupovala a do této doby nebyl problém se domluvit na plánovaných směnách, podle rozvrhu, kdy jednou to byla odpolední jindy ranní směny a někdy víkendy (jen sobota 12hod denní směna), teď bohužel nastal tento problém, že na po chce jen noční směny a situace se nezmění ani ve školní rok, jestli můžu nějak oponovat, když mě jako studenta přijímali? O nočních směnách nebyla ani řeč, neboť věděl, že studuji. Práci měnit nechci...
A proti čemu byste se chtěla bránit ? Jestliže vám rozvrh směn nevyhovuje, budete si muset najít jinou práci.
pokud Vám cokoliv v práci nevyhovuje, můžete dát výpověď
počítejte ale, že je výpovědní lhůta 2 měsíce, takže pokud ji dáte nyní (nejpozději 31.7.), pak PP skončí 30.9.
nebo se můžete na uk. PP dohodnout (ale s tím nemusí souhlasit zam-tel)
samozřejmě bez odstupného (to aby bylo úplně jasno)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 7. 2012 19:48
Dobrý den, měla bych takový dotaz, jsem student denního studia, zaměstnavatel mě však nutí chodit na noční směny, přes prázdniny to celkem chápu, ale přes školní rok kdy mám školu od pondělí do pátku, mi zaměstnavatel oznámil, že na noční směny můžu chodit o víkendu, ale kde mi zůstane čas na přípravu do školy? Můžu se nějak bránit? Děkuji