Noční práce

• (neregistrovaný)

12. 7. 2012 19:48

Dobrý den, měla bych takový dotaz, jsem student denního studia, zaměstnavatel mě však nutí chodit na noční směny, přes prázdniny to celkem chápu, ale přes školní rok kdy mám školu od pondělí do pátku, mi zaměstnavatel oznámil, že na noční směny můžu chodit o víkendu, ale kde mi zůstane čas na přípravu do školy? Můžu se nějak bránit? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 7. 2012 20:04

atreus

Re: Noční práce
      A když máte školu od pondělí do pátku, tak byste na denní směny chodit asi nemohla ?
      Tedy jaké směny by vám vyhovovaly?

Jde o problematiku stanovení harmonogramu směn a skloubení se studiem, nevím, jaká je v daném případě možnost dohody se zaměstnavatelem nebo si najít jiné místo?

• 12. 7. 2012 23:11

kokleska (neregistrovaný)

Denní směny nejsou problém, mám jen 4,5hod. úvazek, do práce jsem jako student nastupovala a do této doby nebyl problém se domluvit na plánovaných směnách, podle rozvrhu, kdy jednou to byla odpolední jindy ranní směny a někdy víkendy (jen sobota 12hod denní směna), teď bohužel nastal tento problém, že na po chce jen noční směny a situace se nezmění ani ve školní rok, jestli můžu nějak oponovat, když mě jako studenta přijímali? O nočních směnách nebyla ani řeč, neboť věděl, že studuji. Práci měnit nechci...

• 12. 7. 2012 20:13

div (neregistrovaný)

A proti čemu byste se chtěla bránit ? Jestliže vám rozvrh směn nevyhovuje, budete si muset najít jinou práci.

• 13. 7. 2012 6:47

xy5

pokud Vám cokoliv v práci nevyhovuje, můžete dát výpověď
      počítejte ale, že je výpovědní lhůta 2 měsíce, takže pokud ji dáte nyní (nejpozději 31.7.), pak PP skončí 30.9.
      nebo se můžete na uk. PP dohodnout (ale s tím nemusí souhlasit zam-tel)
      samozřejmě bez odstupného (to aby bylo úplně jasno)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).