Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 7. 2012 23:09
Zdravím,
potřebuji s něčím poradit. Nechala jsem si udělat živnostenský list, protože to ode mě požadovala firma, která se zabívá finančním poradenstvím, ale stále nechápu jak je to s tím placením sociálního a zdravotního. Firma mi řekla, že jelikož jsem studentka, tak nic neplatím, akorád musím každý rok posílat danová přiznání. Mojí rodině se to nezdálo a tak se zeptala naší finančí poratkyně z konkurenční firmy, která řekla, že je to hloupost a že to stejně musím platit. Také mi řekla, že musím u ČNB udělat test, abych dostala licenci, což mi odkývali ve firmě, kde začínám pracovat. Přišlo mi podivné, že když ještě studuji na SŠ, tak mohu tento test dělat. Firma mi řekla o nějaké vyjímce. Víte, já nevím komu mám věřit. Jestli té firmě nebo finanční poradkyni a navíc vážně nestojím o exekuci, se kterou mě rodina straší a tak jsem vážně nejistá a už nevím co mám dělat, abych se nedostala do problémů.