Re: Vyúčtování zahr. cesty - kuny - eura
Moc děkuji a ještě možná ještě jedna blbá otázka, jak je to v případě dokladu (parkovací lístek), kde je jen úhrada v Kunách. Platil to zřejmě kunama, co mu vrátili na tom mýtném. Taky to mám přepočítat dle kurzu z té benzínky? Doufám, že jsem to napsala trochu srozumitelně. :-)
Ano napsala :-) a taky dle kurzu z té benzínky. Když si přečtete ten § 183 ZP, tak tam se říká, že kurzem, kterým zaměstnanec směnil a zaměstnanec směnil kurzem na benzínce.
Ještě se ktomu vracím, vy jste dobře napsala, ale já to nepochopila správně. Myslela jsem, že směnil na benzince, ale on směnil EUR na kuny při placení mýta. Takže musíte brát kurz, který byl na té mýtné bráně, ne na benzince (tam platil v EUR). Pokud kurz na dokladu o mýtném není, tak si ho dopočtěte z dostupných údajů - mělo by to jít. A ještě pořádně si tuto služební cestu do Chorvatska zdokladujte a podložte konkrétní zakázkou, smlouvou,...., že byla opravdu služební, teď v době dovolených... :-)
Zaplatil Kuny kartou Visa (soukromá karta zaměstnance) :-(
Jak říkám, studuju to tu od rána a nemám skoro nic (až na stravný :-) ) Moc děkuji za cenné rady. Dneska už to nechám být a dodělám to s čistou hlavou až v pondělí. Všechno si to rozepisuji a zamotávám se do toho čím dál víc. Navíc má celý cesťák dost nepřehledný (např. odjezd Mikulov - příjezd Pag // Slovinsko asi přeskočil :-) hlavně že tam kupoval benzín. No, dám mu to předělat a pak to nějaký způsobem (doufám, že tým správným) spočítám :-)
Mějte se a přeji krásný víkend. :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
13. 7. 2012 12:16
Dobrý den, poprvé řeším případ, kdy byl zaměstnanec 6 dní v zahraničí (Chorvatsko). Před cestou dostal zálohu v eurech.
Po cestě platil většinu věcí (dálniční známky, benzín v eurech), ale např. mýtné mu bylo vyučtováno např. na 42 kun, on zaplatil 10 EUR a vráceno mu bylo 32,8 kun.
Z jaké měny v tomto případě vycházím?
Musím přepočítat Kuny na Eura dle kurzu z lístku z benzínky.
Nebo Kuny na KČ dle kurzu ČNB (ze dne vyplacení zálohy) a pak na Eura?
Jsem z toho jelen, řeším to tu od rána :-(
Zaměstnanci budu náhradu vyplácet v Eurech.
Předem děkuji za reakce...