Re: Zaplacená záloha na fa - opět
to já vím, ale vzhledem k tomu, že se má jednat o dost vysokou částku, tak jsem předpokládala, že se nejedná o podnikatele, ale o firmu, dost vysoká částka jsou podle mě peníze od milionu výše, málokdo si nechá milionové zakázky zpracovat od osvč
ale je fakt, že jsem usuzovala předčasně bez infa
Re: Zaplacená záloha na fa - opět
Pokud je povinen přiznat daň ke dni přijetí úplaty, tak vystaví daňový doklad, na základě kterého si uplatníte nárok na odpočet.
Pokud podle § 21/2 ZDPH není povinen přiznat daň z přijaté zálohy a neučiní tak dobrovolně, tak budete muset počkat s odpočtem DPH až na vyúčtovací fakturu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
14. 7. 2012 9:14
Jsme s.r.o. a zaplatili jsme 26.6. zálohu na fakturu - je to dost vysoká částka. Jak je to s DPH? Zaúčtovala jsem na 314. Teď musím počkat, až mi dodavatel vystaví daňový doklad na přijatou platbu, abych si mohla uplatnit DPH? A co když mi ho nevystaví a vystaví až vyúčtovací fakturu? Budeme mu platit takto tři zálohy.