FP od dodavatele - není tam PDP

• (neregistrovaný)

15. 7. 2012 14:23

Mám přijatou fakturu od dodavatele, není tam pdp, i když má být - provedení dlažby v nemovitosti - volala jsem tam, uznali chybu, ale oni už z faktury DPH odvedli - jsou měsíční - a zatím se nevyjádřili, co s tím budou dělat dál. Majitel samozřejmě fakturu rovnou uhradil, a mě jako účetní se dostala až s měíčním zpožděním.
    A co teď? Nárok na odpočet DPH nemají - neuplatním. Mám u toho základu daně provést RPDP, a tím je vlastně jakoby nabonzovat na FU? Jde mi o to, aby FU při případné kontrole nedoměřil daň na výstupu i tomu odběrateli. Je někde nějaké oficiální stanovisko k tomu, když jedna ze stran RPDP poruší?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 7. 2012 15:57

v.e.n.d.y.

Re: FP od dodavatele - není tam PDP
      Pokud oni odvedli a neměli, musí podat dodatečné DP a DPH si zase stáhnout, Vy nemáte v žádném případě nárok jen na odpočet, udělala bych ze základu RCH, finančně bych jim zaplatila další fakturu o to DPH méně. Ale jestli na to existuje nějaký výklad také nevím, ráda si přečtu.

• 15. 7. 2012 20:51

Nicky (neregistrovaný)

Já to vidím stejně. V této chvíli budeme mít za dodavatelem pohledávku ve výši zaplaceného DPH, a já udělám RPDP z toho základu daně a pošlu i výpis z evidence, a pak uvidím. Zítra se domluvím s maijtelem, že to té firmě písemně oznámím, náš postup.

• 15. 7. 2012 20:53

Nicky (neregistrovaný)

...samozřejmě udělám RCH, a ne RPDP, už mi z toho hrabe:o)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).