DPP a DPČ nesmí podepsat prohlášení????

• (neregistrovaný)

15. 7. 2012 20:51

Dobrý večer, v pátek 13-tého jsem se dozvěděla, že když je někdo zaměstnán na dohodou jak o provedení práce, tak o pracovní činnosti nesmí podepsat daňové prohlášení a musí mu být v každé případě srážená srážková daň 15% do 5.000,- Kč a zálohová nad 5000,- Kč, pročetla jsem několikrát zákon o dani z příjmu i diskuze tady a nikde jsem k tomu nic nenašla. U nás všichni na dohody mají podepsáno a nesráží se jim nic, mají příjmy okolo 6.000,- měsíčně?? Předem děkuji za reakce a přeji krásný večer Markéta

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 7. 2012 20:54

MíšaF (neregistrovaný)

Re: DPP a DPČ nesmí podepsat prohlášení?
      to zas "jedna tetka povídala"..... samozřejmě je to blbost

• 15. 7. 2012 20:55

markov (neregistrovaný)

A to Vám řekl který chytrák? Bylo pátek 13., ne 1. apríla. :-)
      Podepsat Prohlášení může i na DPP nebo DPČ - podpis Prohlášení se neváže na druh smlouvy.
      Jde jen o to, že ho nemůže posepsat současně u dvou zaměstnavatelů. Takže zedník, který pracuje ve stavební firmě, a má tam podepsané Prohlášení, a současně po nocích chodí do supermarketu doplňovat regály, tak v tom supermarketu už Prohlášení podepsat nemůže.

• 15. 7. 2012 20:59

Markéta1 (neregistrovaný)

No to jsem ráda, proto jsem z toho taky byla v šoku a hledala a studovala, co je to za novinky, samozřejmě jsem nikde nic nenašla, ale potřebovala jsem se ujistit i tady::))) M

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).