Re: ukoč.PP v době RD
také se mi zdá ten dotaz nějak divný
je možné, že zam-kyně nastoupila do tohoto zam. těhotná, měla sjednanou zkuš. dobu, pak nastoupila na nemoc., poté na mateřskou, pak byla doma na rodič. dovolené (dovolenou nečerpala), nyní se vrátila a chce končit PP a chce proplatit dovolenou za odprac. dny před nástupem na MD a za MD
nebo to může být vše úplně jinak
omlouvám se za zmatenost,
je to tak, těhotná už nastoupila, ale neřekla to, odpracovala v r.2008 29,5 h. a nastoupila na nemoc. poté mateřskou.
O proplacení dovolené nežádala, ale má na 1 den nárok, jestli jsem to pochopila správně, takže jí to musíme proplatit? Zkušební lhůta se jí prodloužila, takže jí majitel stejně může propustit, i kdyby sama odejít nechtěla a to bez odstupného, je to tak... Jen jsem si myslela, že se na odchodu dohodnou až k tomu 24.7.2012, kdy jí končí RD.
Děkuji za odpovědi.
pokud se dohodli na ukonč. PP 9.7.201, dohodu máte oboustranně podepsanou, tak skončila dle § 49 (potvrz. o zam. jste jí jistě vystavila)
nárok na dovolenou jí vznikl ve větší míře než se domníváte, neboť čerpaná mat. dovolená se posuzuje jako odprac. doba
nevím, kde jste přišla k 1 dni dovolené
dovolenou budete proplácet pravděp. průměrem
Bohužel se tak stalo, zaměstnavatel o tom uvažoval, ale daň.poradkyně nám řekla, že se jí zkuš.lhůta prodlužuje, takže s ní může rozvázat PP pak, ale na proplacení dovolené za MD jsme jaksi pozapomněli. Mám z toho zamotanou hlavu, hlavně až budu zjišťovat ten průměr.. Děkuji za odpověď.
pokud daň. poradkyně poradila něco a firmě vznikla škoda, tak to po ní požadujte (nevím, jakou máte smlouvu)
jistě si za své služby nechává slušně zaplatit
a nebo jste to Vy, která má na starosti personalistiku? Pak byste měla mít nastudovaný Zák. práce - toto je úplná klasika, žádný "špak", který by se musel nějak problematicky řešit.
jinak pravděp. výdělek najdete v § 355 (doporučuji §§ 351-362) Zák.pr.
ano, ve zkušební době mohl ukončit PP, jen ne v 1. 14.KD resp. 21 KD nemoci (nevím, co v té době platilo)
to by pak měla nárok jen na 1/12 celor. nároku na D, tedy pravděp. 1,5 dne, pokud máte celor. nárok na 20 PD
takto, když jste skončili až nyní, má nárok za odprac. dny+čerpání mat. dovolené, tudíž má "odpracováno" více než 60 PD. tak jí vznikl nárok na určitý díl celoroční dovolené
nepíšete, kdy nastoupila do PP, zda před tím měla zam-tele (plynulý přestup ze zaměstnání do zaměstnání), od kdy do kdy čerpala MD
ten nárok na dovolenou musíte spočítat, třeba se zam-tel zhrozí, co musí teď zaplatit za částku, protože jste nebyli schopni včas zareagovat.
Už se nedá nic dělat. Nastoupila 1.11.2008 a od 19.12.2008 byla nemocná, nástup na MD 15.6.2009 Plynulý přechod z předchozího zaměstnání se nekonal, nikde nepracovala a ani nebyla vedena na ÚP, taky mě neustále paní ze sociálky bombardovala, že nemá doklady v pořádku, aby jí začala vyplácet dávky.
Takže budu proplácet 1,5 + 20 dnů dovolené průměrem vypočteném z pravděpodobného výdělku?
Děkuji za odpověď
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
15. 7. 2012 23:11
Dobrý den, prosím o radu. Zaměstnankyni končí RD 24.7.2012, dne 9.7. 2012 přišla rozvázat PP dohodou k tomuto datu. Pracovala u nás asi měsíc a půl, když zjistila, že je těhotná a do porodu byla na rizikovém těhotenství. Je stále ve zkušební lhůtě a nemá tudíž nárok na proplacení dovolené?
Děkuji