Re: Hrozí nějaký postih?!
Jelikož se majitel vrácí z ciziny dnes v noci, zatím o tomto zjištění nemá ani tušení. Zítra se to bude řešit.
Bylo mi řečeno, že se jedná o druh šikany ze strany kolegyně na MD. Proto by mě zajímalo, zda na to existuje nějaký paragraf, ať už na ochranu zaměstnance nebo takového jednání.
Z vlastní zkušenosti - před šikanou je jen jeden účinný způsob obrany a to tu nemůžu psát, neb by to bylo navádění.
S majitelem jsme řešili ty e-maily osobně. Jelikož má zájem o udržování dobrých vztahů se zákazníky. Ale to, že je to kolegyně na MD jsme zjistili až minulý týden, až když mi pan "Račič" odepsal na můj e-mail a to pan majitel už byl v zahraničí. Do té doby jsme mohli pouze spekulovat kdo za tím vězí.
To, že se z toho vyvodí určité důsledky v práci, je snad, doufám, samozřejmé. Ale jak ji znám, bude se ohánět soudem, proto ty informace. Naštěstí mi už odpověděli z Oblastního Inspektorátu práce, takže jsem konečně spokojena a zítra se kancelář majitele otřese v základech. Držte mi pěsti. Jinak děkuji všem, co reagovaly na můj dotaz. Pomohlo mi to. DĚKUJI!!!!!!!!!
Jelikož už tu podobná situace byla, neváhala a oháněla se právníkem a soudem. Právě pro takový případ jsem chtěla mít něco v ruce. Ač teda doufám, že vinu uzná a ponese případné následky. Raději budu připravená na obě dvě varianty, ptž ona je v tomto směru nevyspitatelná!
Obě na dobu neurčitou.
A proč zrovna kolegyně na MD?! Jelikož to,co uváděla v e-mailech, věděla jen ona, nikoliv nějaký zákazník. A za druhé-pokud by to byl opravdu nějaký zákazník, stěžoval by si především na něco jiného, a to na zhasnutá světla.
Ptž to mi jinak řekněte, jak si může člověk vybral několik věcí, co by si rád koupil a přitom by na ně neviděli jelikož je prodejna zhasnutá... ?!
Samozřejmě to není jediná věc, co nesedí...ale to už tu nebudu řešit. :)
Jakmile přišel e-mail se stížností na mě, majitel firmy mi ho sám přeposlal...a řešili jsme to. A tím jsem získala e-mailovou adresu údajného pana Račiče, kterému jsem napsala můj pohled na věc. A jakmile mi odepsal, není těžké si zjistit IP adresu. Potom jsem následně poslala odkaz kolegyni přes FB, ta na něj klikla a ruka byla v rukávu. Takže žádný únik informací z majitelové pošty se nekoná! :)
OT:Re: Hrozí nějaký postih?!
Mj. zamýšlím se nad tím, zda bych ve firmě chtěla takového zaměstnance, jak jste vy.
Jakmile převáží v zaměstnání takovéto boje, tak bych se jako zaměstnavatel dost obávala, že kdykoliv se vám něco nebude líbit, tak použijete cokoliv, abyste dokázala, že pravda je na vaší straně.
A o takového zaměstnance bych logicky přestala mít zájem.
Re: OT:Re: Hrozí nějaký postih?!
Děkuji za názor. Kolegyně se přiznala, že to vše psala ona a je to vyřešeno.
A vidíte, majitel je rád, že jsem to řekla, ptž by byla prý pak jen otázka času, kdy se to stane u někoho jiného.
Každý máme jiný pohled na věc. Ale spravedlnost zvítězila. Třikrát hurá!
Re: OT:Re: Hrozí nějaký postih?!
>>>>Jakmile přišel e-mail se stížností na mě, majitel
>>>>firmy mi ho sám přeposlal...a řešili jsme to. A tím
>>>>jsem
>>>>získala e-mailovou adresu údajného pana Račiče,
>>>>kterému
>>>>jsem napsala můj pohled na věc. A jakmile mi odepsal,
>>>>není těžké si zjistit IP adresu. Potom jsem následně
>>>>poslala odkaz kolegyni přes FB, ta na něj klikla a
>>>>ruka
>>>>byla v rukávu. Takže žádný únik informací z
>>>>majitelové
>>>>pošty se nekoná! :)
>>>Mj. zamýšlím se nad tím, zda bych ve firmě chtěla
>>>takového zaměstnance, jak jste vy.
>>>Jakmile převáží v zaměstnání takovéto boje, tak bych
>>>se jako zaměstnavatel dost obávala, že kdykoliv se
>>>vám
>>>něco nebude líbit, tak použijete cokoliv, abyste
>>>dokázala, že pravda je na vaší straně.
>>>A o takového zaměstnance bych logicky přestala mít
>>>zájem.
>>
>>Děkuji za názor. Kolegyně se přiznala, že to vše
>>psala
>>ona a je to vyřešeno.
>>A vidíte, majitel je rád, že jsem to řekla, ptž by
>>byla prý pak jen otázka času, kdy se to stane u
>>někoho
>>jiného.
>>Každý máme jiný pohled na věc. Ale spravedlnost
>>zvítězila. Třikrát hurá!
>
>A jak to dopadne?
Uznala svoji chybu a SAMA podala výpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
16. 7. 2012 8:31
Dobrý den, pracuji v jedné firmě, kde jsem vystřídala kolegyni, která šla na mateřskou dovolenou. Jak se zdá, nahradila jsem ji více než výborně.
A tak cca před měsícem přišel majiteli firmy e-mail se stížností na mou osobu. A jelikož si nejsem vědoma žádného prohřešku, který je zmiňován v té stížnosti, rozhodla jsem se to řešit.
Další mé kolegyně (paní účetní a asistentka ředitele) měly podezření na právě zmiňovanou kolegyni na mateřské dovolené, paní Wolfovou.
Na e-mail racic.milan@email.cz, ze kterého byla poslána stížnost, jsem napsala svou obhajobu vůči nařknutí. Díky zpětné reakci údajného pana Račiče jsem získala IP adresu, ze které byla stížnost poslána.
Následně jsme s pomocí kamaráda, který pracuje jako IT programátor, vytvořili odkaz k zjišťování IP adresy. Ten jsem následně poslala přes sociální síť paní Wolfové.
Ta na něj klikla a bohužel se potvrdilo to, co všichni tušili. IP adresa paní WOLFOVÉ je shodá s tou, ze které byly poslány stížnosti, tedy pana Račiče!
A jelikož to beru jako útok na moji osobu a zároveň mi díky e-mailům hrozil vážný postih, chci se zeptat, zda paní Wolfová nedopustila nějakého prohřešku, zda neporušila nějaký paragraf v Zákoníku práce a zda ji za tento podvod hrozí nějak důsledek. Musí existovat nějaká ochrana zaměstnanců proti zaměstnancům, nebo snad ne?! Ale pokud by ji za to nehrozil jakýkoliv postih, bude v tom pokračovat dál, dokud mě opravdu "nevyštípe" s firmy!
Prosím o radu a pomoc!