Re: Výpověď a následný nástup u téže fir
Již jsem podobný případ řešila, kdy mi podnikový právník doporučil nedávat zkušební dobu. Odůvodnil to tím, že již jsme si zaměstnance v konkrétním pracovním zařadzení otestovali, obě dvě strany zjistily zda jím podmínky vyhovují a nová zkušební doba nezakládá důvod.
Re: Výpověď a následný nástup u téže fir
Zkušební doba při nové smlouvě dle mého není v rozporu v ZP. Nikde jsem tedy nenašla. Nevidím důvod proč ji nedat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
16. 7. 2012 9:34
Dobrý den,
prosíme o radu, zda náš postup, tj. nový nástup po výpovědi je správný.
Jsme společnost s ručením omezeným. Dlouholetý pracovník v posledním roce měl osobní problémy a tak v práci polevil a získal čtyři upozornění ( "důtky" ) za porušování různých pracovních povinností, které završila konkrétní výpověď s výpověďní lhůtou 2 měsíce. Teprve po výpovědi se pracovník "vzpamatoval" a uvědomil si, jaký význam pro něj práce v naší firmě má.
Pracovník své práci rozumí,a proto jej nechceme ztratit. Nicméně jeho osobní situace není tak stabilizovaná, abychom věřili, že již nedojde k porušování pracovních povinností.
Výpověď pracovníkovi končí 31.7.2012
Od 1.8.12 bychom chtěli s ním uzavřít novou smlouvu, se stejným platem i náplní, ale na dobu určitou, tj 1 rok a zkušebné dobou 3 měsíce. To proto, že vidíme, že pod tlakem výpovědi k porušování povinností nedochází. Tím budeme mít my i on rok na to,aby se situace stabilizovala.
Dotaz zní, zda náš postup v tomto případě není nějak v rozporu se zákoníkem práce.