Re: rozvázání PP-nedostavil se do zaměst
i když se mi povedlo zaslat několikrát odhlášky po delší době než 8 dnů, neměla jsem s tím nikdy problém
skončit okamžitě PP
od 28.6. pište neoml. absenci, spočítejte mzdu za červen, ale s výplatou počkejte až budete vědět, kdy u Vás přesně končil PP, protože za dobu neoml. absence musíte srazit a odvést ZP, takže to zaplatíte ze mzdy za červen (v červencové mzdě), zbytek mu odešlete
za neoml. absenci můžete krátit dovolenou
Děkuji za rady. A pokud budu psát neomluvenou absenci, tak svátky neřeším? Kdyby měl tedy zaměstnanec neplacené volno souvisle před i po svátcích, tak svátky mu musím zaplatit?
A na dovolenou nemá nárok vůbec, pokud neodpracoval 60 dní. Je to tak?
Díky moc za ochotu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
16. 7. 2012 11:34
Dobrý den,
zaměstnance na HPP se nedostavil do zaměstnání, pak jen poslal
SMS, že už nepřijde. Pracoval u mě od 1.5.2012 a do práce nepřišel od 28.6.2012. Nevím, jak to řešit. Neplacené volno a rozvázání PP dohodou k dnešnímu datu? Budu mu muset proplatit svátky? Zaměstnanec mi dohodu i žádost o neplacené volno podepíše. Ještě se to nestalo, nevím, jak v takovém případě postupovat.
Děkuji za pomoc.