Re: Účto nebo pohoda?
Pracuji v Účtu od roku 1993 a nedám na něj dopustit. Jaký máte důvod odcházet od Účta kromě toho, že vám někdo doporučuje Pohodu? Je něco, co vám v Účtu vadí, nevyhovuje, chybí - a co by měl vyřešit přechod na jiný program? Nic proti Pohodě, řada mých známých v ní pracuje už léta stejně jako já v Účtu :-)
máme přejít na windows7 a prý to tam jede, ale nějak je to pomalý či co, vůbec tomuto nerozumím. Ale přecházet se mi na něco jinýho vůbec nechce. Jedu na účtu od 97 r. a přijde mi to rychlý a nic složitýho.
Pokud si koupíte windows7 32bit, tak je to v pořádku, tam vám Účto pojede zcela bez problémů - sama to tak provozuju. Trošku složitější situace by byla, pokud byste si pořizovali windows7 64bit, ale i tam je provoz Účta řešitelný. Ale 32bitové windows jsou pro většinu aktivit naprosto dostačující. Zeptejte se člověka zodpovědného za nákup počítačů a software, jestli budete kupovat windows7 ve verzi 32bit nebo 64bit (nebojte, on tomu dotazu bude rozumět). Blíže např. http://www.ucto2000.cz/OSTATNI/FAQDBOX/faqdbox.htm
jenom dovetek nad fungovanim software firem. To ze jednou bude 64bit verze PC se vi leta az desetileti. To ze s tim firmy - programy budou mit problemy tedy take. Pred cca 2 lety jsem zacal tento problem resit. Zjistil jsem, ze VSECHNY ano ctete dobre VSECHNY firmy co u nas prodavaji ucetni software vas zacnou nutit prechod z jejich super verzi pro DOS na jejich katastrofalni verze pod windows. Zkousel jsem opravdu vsechny programy. Mel jsem naposilane vsechny demoverze. Zjistil jsem, ze z nejlepsiho ovladani DOS - klavesnice, sipky budu muset pouzivat mys, klikat, mackat jakesi zkratkove klavesy, ... Od 10 nejvetsich soft firem jsem nakonec od techniku vytahnul, ze mam pravdu, ze verze windows je pomala, ... a ze pro ucetni firmy je to "nepouzitelne". Ze nechce videt, jak ucetni zadava 400 doslych faktur systemem mys, ci zkratovych klaves. Udelali jsme i test. Naucena ucetni DOS verze proti windows. ;o) Kdo vyhral rozdilem kajak - motorovy clun? DOS!
O co vetsi zdeseni nastalo, kdyz jsem zjistil, ze existuje prechod DOS programovani pod windows, akorat se zmeni grafika a nemate full scren ale musite si nastavit okno na cca 95% obrazovky. Takze tim jsem dosel k zaveru, ze nikdo z techto firem neni schopny reagovat na hardware naroky, neni schopen zaplatit programatory a preklopit DOS verze a radsi donuti uzivatele prechod na to co nechteji. Rada firem uz ma na strankach akcni nabidky, jak mate prejit z DOS na windows.
Ano. Existuje xp mod v 64bitech co umi 32bit, ale to je takovy kotrmelec, ze to nezna obdoby. Chci email, tak se musim odlogovat z xp modu. prectu postu, znova nalogovat do xp modu. neco nauctovat, zase odlogovat. .... ;o)
Zaver? ;o) tvorim vlastni software na svou vlastni miru. Jednoduchy. Co bude chodit jeste dalsich 30 let a budu ho ovladat pouze klavesnici. Se vsema vymozenostma jako je parovani s bankou, eshopama, atd.
Preji prijemne zkusenosti s prechodem mezi 32bit a 64bit a nezavidim ucetnim, ktere opravdu uctuju a nehrajou si s jednou fakturou 10 min, nez proklikaji jak EAN ma ta krabicka co chci nakoupit a jaka je kontaktni osoba dodavatele. ;o)
v práci jsme měli Pohodu spokojenost,na domácí účtování pro kamarádku jsem si pořídila Účto z důvodu ceny a velice příjemně mě překvapil, zvládá vše i mzdy, má jednoduché ovládání, mohu tedy jen doporučit. pro toho kdo musí bušit spoustu faktur je rychlejší Účto.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
16. 7. 2012 15:01
Dobrý den, prosím o vaše názory.
Již léta pracuji v účetním programu účto od Tichýho. Bylo mi ovšem doporučeno přejít na program Pohoda. Jaké máte s tímto programem zkušenosti. Děkuji všem za názory a rady.