Re: přijatá záloha a PDP
budete fakturovat 2 částky: jednu, která bude mít základ plus daň a bude se rovnat výši zálohy, kterou odečtete. tím "zrušíte" zálohu. Další částka bude za celkem provedené práce mínus částka bez DPH ze zálohy a to co zbyde budete fakturovat v režimu PDP. doufám, že jsem to napsala, že to pochopíte. Do evidence uvedete jen tu druhou částku, která spadne do režimu PDP.DPH ze zálohy máte v přiznání už loni
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
16. 7. 2012 18:42
V roce 2011 jsme přijali zálohu, vystavili daňový doklad a odvedli DPH. Za červen 2012 vystavíme konečnou fakturu v režimu přenosu daňové povinnosti, kde budeme zohledňovat zálohu z r.2011. Fakturace bude podle smlouvy ve skutečné výši a k úhradě snížím o zálohu, DPH budu vyčíslovat z fakturované částky snížené o zálohu. Co uvedu do evidence DPH? Je to tak správně? Poraďte mi, prosím, jak to mám udělat.