Re: Nepřevedený účet 431 z minulých let
ucet 431 muzete asi prevest na 428 ci 429 kdy chcete. pokud si to potrebujete srovnat.
pokud nemate nauctovanou dan v letech a tim padem nizsi 431, tak doporucuji pred prevodem 431 nejdrive nauctovat tuto dan a to proti nerozdelenemu zisku. tim mate vase problemy vyresene.
Re: Nepřevedený účet 431 z minulých let
>>ucet 431 muzete asi prevest na 428 ci 429 kdy chcete.
>>pokud si to potrebujete srovnat.
>>pokud nemate nauctovanou dan v letech a tim padem
>>nizsi 431, tak doporucuji pred prevodem 431 nejdrive
>>nauctovat tuto dan a to proti nerozdelenemu zisku. tim
>>mate
>>vase problemy vyresene.
>Jen dodávám, že byste měla mít zápisy o rozhodnutí
>valné hromady, že vytvořený zisk/ztráta bude ponechán ve
>firmě a rozdělen/uhrazena v letech příštích. Většinou
>mi nezbyde nic jiného, než zápis napsat a nechat
>podepsat společníky.....Je to účtování fyzické osoby, není to s.r.o., půjde to oproti 491. Daň v r.2010 mám jen úhradu doplatku - FO platila zálohu v r. 2009. Doúčtovat mám tedy jen předpis té úhrady, abych to srovnala?, totéž v r. 2011 a v r. 2012, abych se do toho zase nezamotala! A ještě k té nerozvaze u 701 při převodu, Obr.předvaha - PS mi sedí s Obr, předvahou KS, proč mi nesedí 701? Jak hledat, když už mám vše 5x odškrtáno? Jsem z toho už zoufalá! Děkuji!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
16. 7. 2012 19:15
Prosím, poradíte mi? Přebrala jsem účetnictví, kdy nebyl proúčtován v minulých let účet 431, tudíž se mi táhne na 431 z minulých let 2010 zůstatek 1 mil. Kč. Účtujeme FO. Výkazy byly předány na FÚ bez proúčtování jak v r. 2010, tak v r.2011. HV loňského roku byl již proúčtován po předání FÚ. Takže za oba roky najednou. Navíc v roce 2010 nebyl zaúčtován předpis daně, daň řádně zaplacena. Nyní jsem zadávala PS ručně a nejde mi 701. Může to být následek? Nikdy jsem závěrku roku nedělala, proto si s tím moc nevím rady. Prosím,prosím! Chtěla bych vše správně napravit a hlavně začít se správnými stavy!