Re: Rodičovská dovolená a DPP u stejného
já tedy nevím, ale v § 34b je jasně napsáno, že zaměstnanec v dalším základním pracovněprávním vztahu u téhož zaměstnavatele nesmí vykonávat práce, které jsou stejně druhově vymezeny.
nesmí vykonávat, ne že se změní jenom název práce a výkon práce zůstane stejný a jestli paní bude dál dělat svoji práci, podepisovat výkazy a pod., tak že stejně bude jasné, že dělá svoji práci a případná kontrola bude posuzovat DPP jako obcházení zákona, protože nic nebrání tomu, aby toto paní dělala v původním PP
Re: Rodičovská dovolená a DPP u stejného
Ono se to tak ale v praxi dělá, že místo účetní se napíše smlouva na administr. pracovníka a do popisu prac. činností se dá výkon administ. prací. Nic nepodepisuje, pouze účetní práce zpracuje. Takže kontrola nemá šanci něco napadnout.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
17. 7. 2012 7:00
Mám prosbu, můžu si na rodičovské přivydělat ve stejné pozici na DPP, vím, že se musí lišit funkce v pracovní smlouvě oproti dpp.PP jsem účetní a dpp by se napsala na administrativní pracovnici, vypomáhám tak do 20 hodin měsíčně + podepíši prohlášení k dani.Pro zaměstnavatel budu vykonávat účetní práce z domova, takže si povedu každý měsíc pracovní list s uvedeným počtem hodin, ale odměna bude úkolová...fixní částka.Může to tak být na DPP?Nechci odvádět ZP a SP když to za mě teď platí stát.