Re: Rodičovská dovolená a DPP u stejného
já tedy nevím, ale v § 34b je jasně napsáno, že zaměstnanec v dalším základním pracovněprávním vztahu u téhož zaměstnavatele nesmí vykonávat práce, které jsou stejně druhově vymezeny.
nesmí vykonávat, ne že se změní jenom název práce a výkon práce zůstane stejný a jestli paní bude dál dělat svoji práci, podepisovat výkazy a pod., tak že stejně bude jasné, že dělá svoji práci a případná kontrola bude posuzovat DPP jako obcházení zákona, protože nic nebrání tomu, aby toto paní dělala v původním PP
Re: Rodičovská dovolená a DPP u stejného
Ono se to tak ale v praxi dělá, že místo účetní se napíše smlouva na administr. pracovníka a do popisu prac. činností se dá výkon administ. prací. Nic nepodepisuje, pouze účetní práce zpracuje. Takže kontrola nemá šanci něco napadnout.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
17. 7. 2012 7:00
Mám prosbu, můžu si na rodičovské přivydělat ve stejné pozici na DPP, vím, že se musí lišit funkce v pracovní smlouvě oproti dpp.PP jsem účetní a dpp by se napsala na administrativní pracovnici, vypomáhám tak do 20 hodin měsíčně + podepíši prohlášení k dani.Pro zaměstnavatel budu vykonávat účetní práce z domova, takže si povedu každý měsíc pracovní list s uvedeným počtem hodin, ale odměna bude úkolová...fixní částka.Může to tak být na DPP?Nechci odvádět ZP a SP když to za mě teď platí stát.