Re: Rozšíření živnostenského oprávnění
volné živnosti se dřívezapisovaly do OR, dnes už se uvádí jen volná živnost a obory ne, takže nevidím důvod měnit spol. smlouvu a zápis v OR, když chcete jen rozšířit obory. POkud chcete,dejme mi Vaše Ič, já se mrknu do registrů, jak to tam vlastně máte uvedeno a ozvu se.
tak to je ještě podle starého znění ŽZ, podívejte se ještě do ŽR, tam by Vám měla vyběhnout volná živnost a obory podle nového znění, já bych to nechal tak, jak to je v OR a změnil jen na ŽÚ, pokud to v OR chcete dát do souladu s platnou právní úpravou, tak Vás to bude stát koruny- změna spol. smlouvy, cca 5000, změna zápisu v OR 2000 a poplatek na ŽÚ, nevím, kolik teď za změnu vybírají, a jsou to v podstatě vyhozené peníze.
Pane Pajo, prosim jeste o radu, vy jste zkuseny,jak koukam na forum..
Ted jsem dostala smlouvu na obstarání věci - propagaci . Uzavřená mezi fyz. osobou a nasi fa. Myslím, že by měla být smlouva ok. Jen mám dotaz, práv. os. nemůže uzavřít s fyz. osobou smlouvu dle obchodního zák. ? pouze dle obcans. zák ? a zas obrácene ? a pokud by dvě fyz. osoby uzavíraly smlouv, tak musí pouze obč.zákoníku ? moc děkuji za vysvětlení....
>Pane Pajo, prosim jeste o radu, vy jste zkuseny,jak
>koukam na forum..
>Ted jsem dostala smlouvu na obstarání věci -
>propagaci . Uzavřená mezi fyz. osobou a nasi fa. Myslím, že by
>měla být smlouva ok. Jen mám dotaz, práv. os. nemůže
>uzavřít s fyz. osobou smlouvu dle obchodního zák. ?
může, pokud se na tom dohodnou, viz § 262 obch.z., buď se dohoda uvede přímo do smlouvy, nebo stačí dle judikátu, když je uveden § obch. zákoníku, pold ekterého se smlouva uzavírá a účastníci svým podpisem smlouivy tuto dohodu uzavřou. V podstatě mohou i dva účastníci nepodnikatelé uzavřít smlouvu dle obch.z., ale není to obvyklé, navíc pro soukr. osoby je obč.z.výhodnější z mnoha důvodů.
>pouze dle obcans. zák ? a zas obrácene ? a pokud by dvě
>fyz. osoby uzavíraly smlouv, tak musí pouze
>obč.zákoníku ? moc děkuji za vysvětlení....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
17. 7. 2012 11:16
Dobry den,
prosim poradite mi co vše je třeba zařídit ? Chceme rozšířit zivnost volnou. Zajdu na živnosťák a vyřídím. Je pak ještě třeba nějak oznámit na obchodním rejstříku, aby zapsali nebo to bude vyřízené ze strany živ. úřadu ? Nic jiného me nenapadá, co ještě udělat...