Re: nákup OA z autobazaru - DPH ř.47, od
Z těch dokladů, které máte od plátců DPH, si můžete odečíst DPH, klasicky na řádek 43 DP. Tím, že si DPH odečtete, vtoupí Vám do pořizovací ceny jen částky bez daně, všechny položky jsou součástí ceny pořízení a budou tvořit základ pro odpisy, mě vyšlo 82 882,- Kč. Do řádku 47 dáte jen ty položky, kde jste si uplatnil DPH, tedy základ 1 582,- a DPH 318,-
Re: nákup OA z autobazaru - DPH ř.47, od
Děkuji všem za ochotu a cenné rady. Přeji hezký a slunečný den.
Ještě prosím jedno ujištění. Technickou,emise a správní poplatky dám v DE v tomto případě jako nákup investičního majetku?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
18. 7. 2012 7:44
Dobrý den, prosím zkušené o radu.
Jsem čtvrtletní plátce DPH, vedu daňovou evidenci.
17.5.2012 jsem koupil osobní automobil z autobazaru, který je neplátce DPH.Autobazar dovezl auto ze SRN. Já jsem provedl první registraci v ČR - 29.5.2012(vystaven velký TP). Auto zařazeno do používání 1.6.2012.
1) cena auta = 79.000,-- (neplátce DPH)
2) technická prohlídka dovoz= 950,-- ( 791,-- + DPH 159,--)
3) emise= 400,-- ( 333,-- + DPH 67,--)
4) technická prohlídka = 550-- ( 458,-- + DPH 92,--)
5) správní poplatky přihlášení = 2300,-- (neplátce DPH)
Prosím, co vstupuje a na jaké řádky do DP k DPH a jakou částku mám uvést na řádku 47?
Dále prosím o radu,co zahrnout do pořizovací ceny pro odpisování (2.odpis.skupina - 5 let).Nejsem si jistý, zda se zahrnuje i technická a emise včetně DPH. Mně vyšla cena pro odpis Kč 83.200,--, prosím o kontrolu.
Děkuji.