Re: výpověď, odstupné a nemoc
Samozřejmě, že jsem skončil 30.06.2012. Předal jsem zaměstnankyni výpověď v dubdu s tím, že výp. lhůta začala běžet 01.05.2012 a výpověď je k 30.06.2012. Ona požádala o vyčerpání dovolené. Tu měla čerpat poslední týden v červnu s tím, že 30.06.2012 tento poměr skončí.
Tak to je rušení zaměstnavatele, čili výpovědní doba se neprodlužuje, pracovní poměr skončil 30.6. a Vy ji všude odhlásíte. Předěláte akorát červnové mzdy. Myslím, že na peníze to vyjde stejně, protože místo čerpání 2 dnů dovolené jí dáte nemoc, ale ty 2 dny nevyčerpané dovolené jí zas proplatíte, takže je to jedno. Náhradu na nemoc platit nebudete, protože v prvních 3 pracovních dnech se neplatí. Na ELDP budou ty 3 dny nemoci ve vyloučených dobách. Zápočťák měla dostat k 30.6. V červenci jí náhradu za nemoc platit nebudete, protože již není Vaší zaměstnankyní. Od 22. dne nemoci jí bude platit nemocenskou sociálka, Vy jí ještě musíte vystavit k neschopence přílohu s výdělky.
>>>>>>>>Dobrý den,
>>>>>>>>dal jsem zaměstnankyni výpověď, protože jdu do
>>>>>>>>důchodu. Dvouměsíční výp. lhůta byla dodržena,
>>>>>>>>odstupné jsem
>>>>>>>>zaplatil, ale teď přišla zaměstnankyně s tím, že
>>>>>>>>marodí již od 28.6.2012. Pro nás měla dovolenou. Co
>>>>>>>>teď s
>>>>>>>>tím? Předělám červnovou výplatu a mohu jí odhlásit
>>>>>>>>když
>>>>>>>>ji bude již vyplácet OSSZ nebo ji musím vést v
>>>>>>>>evidenci až do ukončení marodního a podávat nulové
>>>>>>>>přehledy???
>>>>>>>
>>>>>>>kdy skončil její PP?Kteerým dnem končíte jako
>>>>>>>zam-tel,
>>>>>>>nebo jste skončil?
>>>>>>
>>>>>>Já skončil 31.06.2012. Výp. doba skončila 30.06.2012.
>>>>>>ale nemoc zahájila již v červnu....
To přesně nevím, někdy v červenci ... Mě jde jen o to jestli ji smím odhlásit, nebo jestli ji musím evidovat i přesto, že jí už nyní bude vyplácet již OSSZ.
>>>>>>
>>>>>a jak jste tedy přišli na to, že má dovolenou ve výp.
>>>>>době?Ona o ni požádala?
>>>>Proč by zam-tel nemohl ve VD nařídit čerpání
>>>>dovolené?
>>>>Zam-nec žádat může, ale to je asi tak všechno.
>>>
>>>Nemohl skončit 31.6., červen má 30 dnů.
>>
>>Samozřejmě, že jsem skončil 30.06.2012. Předal jsem
>>zaměstnankyni výpověď v dubdu s tím, že výp. lhůta
>>začala běžet 01.05.2012 a výpověď je k 30.06.2012.
>>Ona
>>požádala o vyčerpání dovolené. Tu měla čerpat
>>poslední
>>týden v červnu s tím, že 30.06.2012 tento poměr
>>skončí.
>
>TakžePP skončil 30.6. v tomto případě se výpovědní
>doba neprodlužuje. Kdy a jak vám dodala neschopenku ?
každopádně skončila 30.6.
protože je nemocná od 28.6., tak i kdyby na ty dny měla mít směnu, tak 1. 3 PD jsou neplacené, takže náhradu mzdy by stejně za nemoc neměla
dovolenou, kterou čerpala, ale místo ní byla nemocná, tak tu byste musel proplatit, takže vlastně o nic nejde, protože dostala to, co měla
pokud je nemocná dál, tak až do 21.KD nemoci nebude mít nic placeno (není již Vašim zam-cem) a až teprve od 22. KD nemoci by se předalo na OSSZ
kdo to tam ale předá, když Vy už jste zrušený? Asi budete muset ještě sám - rozhodné období bude VI 2011 - V/2012, z toho by se jí platily příp. nemoc. dávky
30.6. si měla převzít potvrz. o zaměstnání
všechny své zam-ce jste měl 30.6. odhlásit zna jejich ZP, OSSZ
ještě jim budete muset vystavit ELDP (pozor u této zam-kyně, tam to budete mít špatně, budete muset napsat vyl. dobu v červnu), a také potvrz. o zdanit. příjmech
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
18. 7. 2012 11:27
Dobrý den,
dal jsem zaměstnankyni výpověď, protože jdu do důchodu. Dvouměsíční výp. lhůta byla dodržena, odstupné jsem zaplatil, ale teď přišla zaměstnankyně s tím, že marodí již od 28.6.2012. Pro nás měla dovolenou. Co teď s tím? Předělám červnovou výplatu a mohu jí odhlásit když ji bude již vyplácet OSSZ nebo ji musím vést v evidenci až do ukončení marodního a podávat nulové přehledy???