Re: POHODA ostatní výdaj a osatní režijn
Tak teď jsem zjistila, že jde u předkontací nastavit i ostatní režijní výdaj, špatně jsem se dívala, můžete mi, prosím někdo poslat odkaz co přesně patří do ostatních výdajů a co je provozní režie?? Chtěla bych mít vše v pořádku, moc děkuji a přeji krásný den Jana
Ale ty předkontace jsou jen Vaší interní pomůckou, abyste to měla pro sebe rozlišené (já jsem si pro svoje třídění v Pohodě udělal dalších cca 20 předkontací)... Důležité je pouze to, aby konkrétní příjem / výdej byl správně zapsán jako daňový / nedaňový. Když se to vezme kolem a kolem, tak v DE ani není povinnost vést peněžní deník, pouze deník příjmů a výdajů.
No vídíte to, řeším blbosti. Moc děkuji, jste mi pomohl v tom, že v tom není žádná věda::))) Krásný večer. Jana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
18. 7. 2012 13:15
Dobrý den,
prosím Vás jaký je rozdíl v programu pohoda v daňové evidenci v účtování ostatní výdej a ostatní režijní výdej??? Našla jsem jen rozdíl v řádku peněžního deníku a to 16 ostatní výdaje na podnikání a 17 režijní výdaje. Ale když si upravím předkontaci vždy mi to nabízí pouze ostatní výdaj?? Ale oboje výdaje ovlivňují základ daně, tak to asi nebude velká chyba, že se při upravené předkontaci vše načítá na ostatní výdaje i když bych to spíš viděla jako provozní režii??? Moc děkuji za rady a připomínky Jana