Re: nevyplacená mzda
hlavně nedávejte okamžitou výpověď (to neexistuje) ani nedávejte žádnou jinou výpověď
můžete dát okamžité zrušení PP, pokud dáte např. zítra, tak zítra končíte - kopii si nechte podepsat (§ 56b)
máte nárok na náhr. mzdy , to je jako odstupné v tomto příp.
pokud je firma v insolvenci, pak se můžete domáhat alespoň části nevyplacených mezd na ÚP
to, jestli je v insolvenci, zjistíte buď v práci nebo na www.justice.cz (zadáte název nebo IČO firmy)
pokud by byla v insolvenci, pak vše, co potřebujete k výplatě, Vám sdělí na nejbližší pobočce ÚP (návštěvu zbytečně neoddalujte, protože se musí splnit termín, po kterou je možné o dlužné nevypl. mzdy žádat) - určitě ale budete potřebovat např.: prac. smlouvu, zrušení PP, potvrz. o zam., výplatní lístky
nebo se o zbytek nevypl. mzdy můžete dožadovat soudně (pokud ale nemají peníze, tak Vám sice přisoudí, ale je ve hvězdách, kolik ve skutečnosti dostanete)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
18. 7. 2012 14:42
Nebyla mě vyplacena mzda za 3/2012 až 7/2012. Mám nárok na okamžitou výpovědˇa odstupné ve výši 3 měsíců. Kdy mám dát výpověď?