Nevyplacená mzda

• (neregistrovaný)

18. 7. 2012 14:42

Nebyla mě vyplacena mzda za 3/2012 až 7/2012. Mám nárok na okamžitou výpovědˇa odstupné ve výši 3 měsíců. Kdy mám dát výpověď?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 7. 2012 14:50

xy5

Re: nevyplacená mzda
      hlavně nedávejte okamžitou výpověď (to neexistuje) ani nedávejte žádnou jinou výpověď
      můžete dát okamžité zrušení PP, pokud dáte např. zítra, tak zítra končíte - kopii si nechte podepsat (§ 56b)
      máte nárok na náhr. mzdy , to je jako odstupné v tomto příp.
      pokud je firma v insolvenci, pak se můžete domáhat alespoň části nevyplacených mezd na ÚP
      to, jestli je v insolvenci, zjistíte buď v práci nebo na www.justice.cz (zadáte název nebo IČO firmy)
      pokud by byla v insolvenci, pak vše, co potřebujete k výplatě, Vám sdělí na nejbližší pobočce ÚP (návštěvu zbytečně neoddalujte, protože se musí splnit termín, po kterou je možné o dlužné nevypl. mzdy žádat) - určitě ale budete potřebovat např.: prac. smlouvu, zrušení PP, potvrz. o zam., výplatní lístky
      nebo se o zbytek nevypl. mzdy můžete dožadovat soudně (pokud ale nemají peníze, tak Vám sice přisoudí, ale je ve hvězdách, kolik ve skutečnosti dostanete)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).