Re: nevyplacená mzda
hlavně nedávejte okamžitou výpověď (to neexistuje) ani nedávejte žádnou jinou výpověď
můžete dát okamžité zrušení PP, pokud dáte např. zítra, tak zítra končíte - kopii si nechte podepsat (§ 56b)
máte nárok na náhr. mzdy , to je jako odstupné v tomto příp.
pokud je firma v insolvenci, pak se můžete domáhat alespoň části nevyplacených mezd na ÚP
to, jestli je v insolvenci, zjistíte buď v práci nebo na www.justice.cz (zadáte název nebo IČO firmy)
pokud by byla v insolvenci, pak vše, co potřebujete k výplatě, Vám sdělí na nejbližší pobočce ÚP (návštěvu zbytečně neoddalujte, protože se musí splnit termín, po kterou je možné o dlužné nevypl. mzdy žádat) - určitě ale budete potřebovat např.: prac. smlouvu, zrušení PP, potvrz. o zam., výplatní lístky
nebo se o zbytek nevypl. mzdy můžete dožadovat soudně (pokud ale nemají peníze, tak Vám sice přisoudí, ale je ve hvězdách, kolik ve skutečnosti dostanete)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
18. 7. 2012 14:42
Nebyla mě vyplacena mzda za 3/2012 až 7/2012. Mám nárok na okamžitou výpovědˇa odstupné ve výši 3 měsíců. Kdy mám dát výpověď?