Re: OČR na dceru(ošetřovala vnučku)
Zapomněla jsem dodat,že matka dítěte je v nemocnici a pobírá rod.příspěvek,ale našla jsem na str.čssz:
Budu mít nárok na ošetřovné z důvodu péče o nemocné dítě, na které manželka pobírá rodičovský příspěvek?
Nárok na ošetřovné by vám nevznikl, protože jiná fyzická osoba má nárok podle zvláštního právního předpisu na rodičovský příspěvek. To by neplatilo v případě, že by tato osoba onemocněla, utrpěla úraz, porodila nebo jí byla nařízena karanténa a nemohla tak o dítě pečovat (§ 39 odst. 3 ZNP).
Takže babička bude mít nárok pobírat ošetřovné..a když má exekuce,zašlu kopii ex.příkazu na OSSZ+vyž.osoby?
Re: OČR na dceru(ošetřovala vnučku)
Z ošetřovného se srážky na exekuci neprovádějí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
19. 7. 2012 8:20
Dobrý den,mám dotaz k ošetřování. Zaměstnankyně přinesla OČR na dceru (zaškrtnuto -nemůže pečovat o dítě, o které jinak pečuje).Na zadní stranu zam.kyně vypíše Žádám o ošetřovné při péči o dítě - napíše tu vnučku? (o kterou pečovala).Je to tak?A podmínka je spol.domácnost? Děkuji.