Ukončení PP výpověď+nemoc+práce

• (neregistrovaný)

19. 7. 2012 10:17

dobrý den, prosím o kontrolu ukončení PP. Paní dostala k 1.5.12 výpověď §52c) výpov.lhůta do 30.6.12. od 8.6.12 do 31.7.12 nemoc, její prac.poměr by měl skončit 22.8.12 ( 16 prac.dnů překážka-nemoc ve výp.lhůtě). Může ještě v srpnu pracovat když její místo bylo zrušeno ? ve firmě je dovolená a nedodělaná zakázka tudíž by jsme uvítali kdyby ještě mohla pracovat. Jak toto pořešit? Moc prosím o radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 7. 2012 10:23

Kara (neregistrovaný)

Re: ukončení PP výpověď+nemoc+práce
      Pokud neprohlásila, že na prodloužení netrvá, tak opravdu má odpracovat zbytek z výpovědní doby. Jestli pro ni máte práci podle její pracovní smlouvy, samozřejmě ji jí přidělte. Jen se divím, že teď víte, že bude 31.7. uschopněná, když je dnes teprve 19.7.

• 19. 7. 2012 10:24

xy5

ono také záleží, kdy přesně tu výpověď obdržela
      zda do 30.4. nebo až 1.5.
      to z dotazu není až tak úplně jasné

• 19. 7. 2012 10:40

Ivana3 (neregistrovaný)

výpověď byla předána 26.4.12, 8.6.12 mi poslala po synovi neschopenku od té doby se neozvala, dnes se přišla se zeptat jestli by mohla ještě přijít do práce, to že bude nemocná do konce měsíce předpokládá ona sama. Jde mi hlavně o to jestli může skutečně pracovat když její místo bylo zrušno viz.výpověď. Nebo musí dostat překážku na straně zaměstnavatele + čerpání dovolené, nějak jsem se v tom zamotala. V předchozím případě výpovědi její kolegyně jsem to řešila placením překážky §208.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).