DPP - pojistné, FÚ

• (neregistrovaný)

19. 7. 2012 12:30

Dobrý den, měl bych jeden dotaz. Pracuji na HPP a dále pak mám u jiného zaměstnavatele DPP. V DPP mám několik pracovních úkolů, které pro zaměstnavatele dělám. Mám sjednáno, že vyplacení odpovídající částky za vykonanou práci proběhne vždy po splnění pracovního úkolu.
    Jeden pracovní úkol jsem splnil a předal 4.7. (pracoval jsem na tom od dubna) a druhý 17.7. (práce květen a červen)
    Za první pracovní úkol mi zaměstnavatel již odměnu vyplatil. Nyní by mi měl vyplatit odměnu za druhý úkol.
    Odměny za první i druhý úkol přesahují jednotlivě částku Kč 5.000,--hrubého.
    Když mi částky takto vyplatí nebude mě muset hlásit a odvádět ještě SP i ZP, když jde v podstatě o jednu DPP?
    Děkuji Vám za odpovědi

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 7. 2012 13:08

M. (neregistrovaný)

Re: DPP - pojistné, FÚ
      Pokud Vám zaměstnavatel vyplatí každou odměnu v jiném měsíci nebude odvádět SP a ZP. Pojistné by odváděl pouze v případě, že by Váš příjem v jednom kalendářním měsíci byl vyšší jak 10 000,- Kč hrubého.

• 19. 7. 2012 13:14

RenataH (neregistrovaný)

a já ještě dodám, že v březnu 2013 jste povinen podat daňové přiznání, kde budou zahrnuty příjmy z HPP i z DPP - a základě potvrzení o zdanitelných příjmech od obou zaměstnavtelů

• 19. 7. 2012 13:17

josaan (neregistrovaný)

Děkuji. Že musím podat přiznání jsem si vědom. Je to tak schválně, abych měl zálohovou daň.
      S odvody SP a ZP jsem si to myslel, že to je takto, takže mi ten druhý úkol proplatí na začátku srpna a vše bude OK.
      Ještě jednou děkuji za pomoc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).