Re: účetnictví
Já vedu daňovou evidenci v excelu, ale myslím, že účetnictví by bylo lepší vést v normálním programu, demoverze asi nebude nabízet úplně všechno, co je potřeba - většinou se člověk dostane jenom k určitým věcem, takže celek pak nelze dodělat - např. uzávěrku . Kolikrát si musím dělat různé tabulky apod.. a vím, že v programu by to bylo jednodušší, ale pro malé podniky to takhle stačí - musí se hold šetřit :o)
Já jsem první rok a půl dělala účetnictví pro s.r.o. taky v excelu. NEJDE TO! Je to spousta práce a zbytečného chaosu. Když jsem absolvovala kurz účetnictví, tak mi paní lektorka říkala, že se ještě nesetkala s tím, aby se (podvojné) účetnictví pro s.r.o. dělalo v excelu. Teď používám pohodu. Myslím, že je jedno, jaký program si vyberete. Jsou asi podobné. A pokud vím, tak nikde v zákoně není určeno, že musíte pracovat v plné verzi programu, ale jak už bylo řečeno výše, asi vám demo nebude stačit. Je dobré si jej vyzkoušet a pak následně program zakoupit. Data, která načtete do dema se vám po zakoupení licence zkopírují do plné verze, takže nemusíte nic dělat znovu. Alespoň pohoda to tak má.
Opravdu není stanoveno, že musíte vést účetnictví v placeném software :-) Zákon vám stanoví "pouze" to, co všechno musí správné účetnictví obsahovat - a je na vás, jestli toho výsledku dosáhnete pomocí tužky a papíru, pomocí tabulkového procesoru (není to jen excel, je jich víc) či pomocí libovolného softwaru, ať už placeného či neplaceného. Souhlasím s tím, že demoverze bývá omezená. Pokud jde o malou firmičku s pár doklady ročně, existují legální software, které umožňují vést malá účetnictví zadarmo (omezeno je to např. počtem dokladů). Osobně hlasuji pro nějaký osvědčený placený program s větším množstvím uživatelů a s technickou podporou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
19. 7. 2012 14:13
dobrý den chtěla jsem se zeptat jestli se může vést účetnictví s.r.o. jenom v programu kde je jen demoverze??? Nebo se to musí vést v koupeném programu a každé čtvrtletí platit??? děkuji