Dodatečné vyúčtování daně ze závislé čin

• (neregistrovaný)

19. 7. 2012 14:38

Prosím Vás o radu - mzdy zpracovávám teprve chvíli a opravu vyúčtování daně z příjmu jsem ještě nedělala.
    Při kontrole daňových prohlášení jsem narazila na zaměstnance který žil ve společné domácnosti s družkou a její dcerou . Předcházející mzdovka mu na základě společné domácnosti začala poskytovat od září 2010 zvýhodnění na dítě až do srpna 2011. Podle mě neměl nárok takže musím opravit rok 2010 i 2011.
    Další případ je obdobný akorát zaměstnanec nastoupil v září 2010 a od listopadu si uplatňoval zvýhodnění na 2 děti družky a jedno které mají spolu. V listopadu se vzali takže od prosince už to bylov pořádku ale musím opravit listopad.
    TAkže předpokládám že musím udělat dodatečné vyúčtování daně za roky 2010 a 2011 včetně příloh?
    A jak je to když už ani jeden u nás nepracuje tudíž to nemám komu srazit?

Děkuji za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 7. 2012 16:21

dasa (neregistrovaný)

Re: Dodatečné vyúčtování daně ze závislé
      Nevrhuju, že jako odměnu za svou iniciativu, by jste to mohla uhradit vy.

• 19. 7. 2012 20:35

Kateřina 222 (neregistrovaný)

No já osobně bych se na to docela ráda vybodla ale bohužel nás čeká příští měsíc daňová kontrola a nepředpokládám že jim tato maličkost unikne. NEbo máte jiné zklušenosti?

• 20. 7. 2012 8:00

ali22 (neregistrovaný)

Já bych se na to také vybodla. Poikud máte daňovou kontrolu, tak určitě máte specifikovanou na jaký titul ta kontrola je. Pokud neavizovali, že budou kontrolovat daň z příjmu fyzických osob (tedy zálohovou dań), tak to kontrolovat nebudou a ze zákona nemohou, protože jsou při zahájení kontroly povinni sdělit na co je dańová kontrola vedena. Navíc za to, jaké si uplatňuje slevy zaměstnanec, neodpovídá zaměstnavatel, ale zaměstnanec, takže případný nález z Fˇu by měl jít přímo za ním, ne za vámi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).