Program Money S3 - Přiznání k DPH

• (neregistrovaný)

20. 7. 2012 9:35

Na formuláři k DPH na ř. 43 je vždy jiné číslo než by mělo být. Dělá to zaokrouhlování. Tento řádek je součet ř 3 - 13. Když sečtu tyto řádky, tak rozdíl je vždy 1 - 4 Kč ve srovnání s ř. 43. Jak to řešit? Na technickou podporu již jsem volala, nepomohli. Ručně se to nedá, jedině tisknout 1. str. z programu a tu 2. najít formulář na int. a čísla zadat ručně. Nebo jak to řešíte Vy ostatní? Moc by mi to pomohlo.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 7. 2012 11:14

klara2 (neregistrovaný)

Re: Program Money S3 - Přiznání k DPH
      Já vyplňuji jenom ř.3, takže chybu nikde nepoznám, mě se propisuje stejná částka... ale vlastně taky už zaokrouhlená.. nechápu, že Vám na podpoře neporadili, oni tam nejsou bůhvíjak ochotní ale snad Vám někdo poradí tady.. nebo třeba někdo ty "drobné" neřeší.

• 20. 7. 2012 11:50

Simča (neregistrovaný)

V jakém programu pracujete? Přece formulář k DPH z každého úč. programu vyjede vyplněný na základě zaúč. daň. dokladů. Tam nejde ručně zadávat jen určité řádky. Taktko děláte asi na formuláři, který si najdete na int.?

• 20. 7. 2012 20:11

lenka8053

Určitě spouštíte v programu klasický reverse charge a vytvoří Vám program automaticky interní doklad. Podívejte se přímo do těchto dokladů a případně ručně opravte. Může se tady stát, že to o tu korunu ulítne. Řešili jsme to i na školení. Zkuste - mělo by to jít snadno opravit...když tak zkuste ještě písnout.. money znám dobře

• 23. 7. 2012 7:35

Soňa M (neregistrovaný)

Lenko díky za odpověď, ale revers mám dobře. Vždy kontroluji.
      Na formuláři k DPH ř.3 - 13 = ř. 43, ale z programu Money to tak není. Np. ř.3 = 18145,55 = 18146, ř. 10= 5285,8=5286 a ř. 43 = 23431,35=23431 což je také dobře, ale mělo by být 23432 (viz ř. 3 + ř. 10). Volala jsem na tech. podporu, ale neumí poradit. Vždy musím 2. str. vypisovat ručně na formuláři, který najdu na int. Zdržuje mě to hodně.

• 23. 7. 2012 21:15

lenka8053

Můžu se zeptat jak máte nastavený fakturu přijatou a interní doklad? Já vám napíši svůj postup a třeba na to přijdeme.
      Přijmu fakturu přijatou - musí být uvedeno - typ ceny - jen základ a vyberete příšlušnou sazbu daně ( 20%,14% )U faktury přijaté musíte mít členění DPH - bez vlivu na vstupu. Doklad uložíte pak reverse charge - vygeneruje se interní doklad s dvěma řádkama 1) odpočet daně - částka bez daně - program dopočítá přístušnou daň a zaúčtování je 395/395,343/395 tady uvedete členění 17Ř43,44 2) přiznání daně - opět částka bez daně - program dopočítá a zaúčtujete 395/395,395/343 - členění DPH17Ř10,11. Zkuste si to takto nastavit nemůže se stát, že vám to ulítne a pokud ano natvrdo opravíte v dokladu a do příslušných řádků se to dostane. Pokud si budete nastavovat reverse charge dejte si tam tyto dva typy a pak u interního dokladu si napište u názvu příklad - montážní práce a podobně - vpisuje se do evidence, která se zasílá na FU. Takto vedu interní doklady a vše je OKI. Snad jsem vám pomohla.. ruční vypisování je na nic ! Mějte se hezky

• 31. 8. 2012 11:27

J. (neregistrovaný)

>
      >
      >Můžu se zeptat jak máte nastavený fakturu přijatou a
      >interní doklad? Já vám napíši svůj postup a třeba na to
      >přijdeme.
      >Přijmu fakturu přijatou - musí být uvedeno - typ ceny
      >- jen základ a vyberete příšlušnou sazbu daně (
      >20%,14% )U faktury přijaté musíte mít členění DPH - bez
      >vlivu na vstupu. Doklad uložíte pak reverse charge -
      >vygeneruje se interní doklad s dvěma řádkama 1) odpočet
      >daně - částka bez daně - program dopočítá přístušnou daň
      >a zaúčtování je 395/395,343/395 tady uvedete členění
      >17Ř43,44 2) přiznání daně - opět částka bez daně -
      >program dopočítá a zaúčtujete 395/395,395/343 - členění
      >DPH17Ř10,11. Zkuste si to takto nastavit nemůže se
      >stát, že vám to ulítne a pokud ano natvrdo opravíte v
      >dokladu a do příslušných řádků se to dostane. Pokud si
      >budete nastavovat reverse charge dejte si tam tyto dva
      >typy a pak u interního dokladu si napište u názvu
      >příklad - montážní práce a podobně - vpisuje se do evidence,
      >která se zasílá na FU. Takto vedu interní doklady a
      >vše je OKI. Snad jsem vám pomohla.. ruční vypisování je
      >na nic ! Mějte se hezky

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).