Ukončení studia

• (neregistrovaný)

20. 7. 2012 10:28

Dobrý den,
    ukončení o studiu na VŠ přišlo dopisem který byl napsán 11.7.2012, razítko pošty je 16.07.2012 a převzato 20.07.2012 na dopise a v zákoně je že" Dnem ukončení studia podle odstavce 1 písm. e) je den, kdy rozhodnutí o vyloučení ze studia nabylo právní moci", ale nedočetla jsem se kdy to je, jestli od převzetí toho 20.07.2012 za 30 dní do kdy je možné se odvolat (odvolávat se nebudeme)? A do kdy se musí nahlásit úřad práce? Dělá na DPP od 22.6.2012 do 10 tisíc, jaká tam bude změna, může se ještě uplatnit v červenci slevu na studenta a kam co nahlásit?

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 7. 2012 10:39

jasná (neregistrovaný)

Re: Ukončení studia
      Pokud u vás pracuje na DPP do 10 000,-Kč, tak vše zůstává stejné. Slevu na studenta nelze uplatnit, protože daň již pokryje sleva na poplatníka. Na ÚP bych doporučila nahlásit v srpnu, za červenec je za něj plátem na ZP ještě stát.

• 20. 7. 2012 11:11

Prosím (neregistrovaný)

Děkuji, takže to asi nabylo právní moci převzetím. Podepsal u nás prohlášení, ale na to že už není student to asi nemá vliv.
      Takže vše bude pro firmu stejné(nebudeme platit SP ani ZP) a on se musí nahlásit na ÚP a za srpen si začít si platit ZP(platí se jen když je zaměstnán?) a měsíčně dokládat výši příjmu a pokud si vydělá více jak 4.000,- nebude pobírat příspěvek?

• 20. 7. 2012 11:40

jasná (neregistrovaný)

POkud bude u vás pracovat na DPP ještě v srpnu, tak buď si bude muset na své ZP zaplatit 1 080,-Kč nebo mu dáte odměnu z DPP do 4 000,-Kč a v tom případě může být evidovaný na ÚP, které za něj zaplatí zdrav. pojištění.
      Z DPP do 10 000,-Kč se ZP neplatí, proto si musí za srpen řešit pojištění.

• 20. 7. 2012 11:58

Prosím (neregistrovaný)

Děkuji i jsem si volala na úřad práce a řekli mi že se má nahlasit jen když bude pobírat do těch 4 000,-Kč jinak až po skončení DPP a že si bude sám platit ZP a tudíž se v srpnu do 8 dnů přihlásit na ZP.
      Ještě jednou děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).