Re: registrace dph - problém
poskytnutím nebo přijmutím služby z EU se stává plátcem k datu přijetí služby.. jinak u zboží bych řekla pokud překročí daný obrat tak plátcem do 3 měsíců, takže 06/12 by mělo být OK. Asi budete muset vyčkat, až se úřednice vrátí z dovolené, když píšete že se s tím už nic nedá dělat..
Re: registrace dph - problém
omlouvám se, já už blbnu
spatlala jsem dvě věci do jedné
děkuji, máte pravdu
mě totiž zarazila jiná věc, na ten fú šli dva podnikatelé, oba se stejným problémem, a jeden je k 1.6. viz výše a druhý k 15.4.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
20. 7. 2012 11:13
Dobrý den,
osvč překročil obrat 1mil kč v 03/2012, 2.4. šel na fú s registrací, oni ho zaregistrovali
ale teď jsem z aresu zjistila, že měl být plátcem 15. den, tedy v 04/2012, ale člověk na fú ho registroval od 1.6.
vůbec nevím proč, měl řádně vyplněnou registraci, teď jsem tam volala, paní z fú vůbec netuší, proč ho kolegyně takto blbě registrovala, kolegyně je na dovče, takže taky nic nevíme
ale prý s tím nejde nic dělat
co mám dělat? co dělat s těmi dvěma měsíci?
blbost podnikatele, že si toho nevšiml, bylo by bývalo s tím šlo něco dělat
nedoměří nám za půlku 04/2012 a 05/2012 20% z tržeb?