Re: prodej ... převod s.r.o.
Vás skoro nic, firma zůstává, jen se změní osoba společníka- ten starý s novým sepíše smlouvu o prodeji 100% obchodního podílu v s.r.o. za dohodnutou cenu, kterou mu zaplatí, a pokud podíl měl déle než 5 let, ani nebude danit příjem z prodeje. V účetnictví firmy se to neprojeví, je to věc mezi nimi dvěma.
Re: prodej ... převod s.r.o.
Mockrát Vám děkuji ´již jsem nedoufala, že mi někdo poradí ...více-méně ujistí v tom co jsem zatím dohledala. Znamená to tedy , že dle zákona o účetnictví se nemusí provádět mimořádná účetní závěrka a cena prodeje by měla být cenou obvyklou (aktiva-pasiva + nějakou cenu za zajetou firmu). Jelikož s.r.o. nesplňuje délku 5 let stávající majitel si od prodejní ceny odpočítá 200 000,- což je Základní jmění a výslednou částku zdaní 15 % . Je to tak? Ještě jednou moc děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
20. 7. 2012 18:50
Prosím kdo může poradit. Jediný společník s.r.o. již dále nechce podnikat a založené s.r.o. chce prodat. O s.r.o. má zájem pracovník firmy , který je zároveň prokuristou firmy ... ale nemá ve společnosti žádný podíl. Nikdy jsem tohle neřešila. Můžete mi poradit co mě jako účetní firmy prodávaného s.r.o. čeká??? Prodej by se měl uskutečnit do 31.10. 2012. :-(